• Головна
  • Новини
  • Кримський митрополит УПЦ (МП) благословив окупаційний флот, назвавши його "нашим"...

Кримський митрополит УПЦ (МП) благословив окупаційний флот, назвавши його "нашим"

08.08.2016, 09:24

31 липня у Севастополі відбулося святкування Дня Військово-морського флоту Росії, почесним гостем якого став правлячий архиєрей Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП) митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар у супроводі благочинного Севастопольського округу протоєрея Сергія Халюти, керівника військового відділу єпархії протоєрея Димитрія Кроткова та помічника командувача Чорноморського флоту з праці з віруючими військовослужбовцями протоєрея Олександра Бондаренка.

31 липня у Севастополі відбулося святкування Дня Військово-морського флоту Росії, почесним гостем якого став правлячий архиєрей Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП) митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар у супроводі благочинного Севастопольського округу протоєрея Сергія Халюти, керівника військового відділу єпархії протоієрея Димитрія Кроткова та помічника командувача Чорноморського флоту з праці з віруючими військовослужбовцями протоієрея Олександра Бондаренка.

Також почесними гостями заходу стали "голова Республіки Крим" Сергій Аксьонов та "в. о. губернатора Севастополя" Дмитро Овсянников.

Разом з командувачем російських військ Південного округу генерал-полковником Олександром Дворниковим та командувачем Чорноморського флоту Олександром Вітком митрополит Лазар на борту адміральського катера здійснив об'їзд кораблів Чорноморського флоту, благословляючи їх правицею апостола Андрія Первозваного. Ця реліквія, що зберігається у Богоявленському Соборі Москви, була доправлена до Севастополя за благословенням патріарха Московського і всієї Русі Кирила спеціально до Дня Військово-Морського флоту Росії.

"Сьогодні унікальний день – за благословенням Святішого патріарха Кирила до міста Севастополя принесено найбільшу святиню православ'я – правицю святого апостола Андрія Первозваного, який посіяв на цій благословенній землі Криму зерна віри 2000 ркоів тому. Сьогодні він фізично, своїми мощами повернувся до місць своєї проповіді – Херсонесу, Криму. І сьогодні всі кораблі Чорноморського флоту благословлені тією правицею, що насадила осяйну віру Христову в нашому російському світі ("в нашем русском мире"). Більше ніж 300 років наш славетний флот здобуває перемоги під Андріївським прапором", — сказав митрополит Лазар.

Також правлячий архиєрей Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП) взяв участь у церемонії покладання квітів до Меморіалу захисникам Севастополя 1941-1942 рр. на площі імені адмірала Павла Нахімова разом з "в.о. губернатора Севастополя" Дмитром Овсянниковим, "в.о. голови Законодавчого Зібрання Севастополя" Катериною Алтабаєвою, командувачем Чорноморського флоту РФ адміралом Олександром Вітком, представниками ветеранських та громадських організацій.

"Духовна опіка над вояками — один з важливих напрямків служіння духівництва. За благословенням митрополита Сімферопольського і Кримського Лазара священики Севастопольського благочиння постійно здійснюють духовну опіку над вояками, що несуть службу у військових частинах і на кораблях Чорноморського флоту Російської Федерації", — зазначається на сайті Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП. Про це інформує Prisoned Crimea.