"Правий сектор" "охоронятиме" хресну ходу УПЦ (МП) в Києві

25.07.2016, 14:37
"Правий сектор" "охоронятиме" хресну ходу УПЦ (МП) в Києві - фото 1
Організація "Правий сектор" має намір забезпечувати громадську безпеку під час хресної ходи, яку організовує Українська православна церква Московського патріархату 27 липня в Києві.

Організація "Правий сектор" має намір забезпечувати громадську безпеку під час хресної ходи, яку організовує Українська православна церква Московського патріархату 27 липня в Києві.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-секретаря ПС Артема Скоропадського.

Правий_сектор.jpg

"Ми вийдемо 27 числа, щоб спостерігати за порядком і не допустити різних провокацій з боку учасників хресної ходи", – сказав Скоропадський.

При цьому він вважає, що завдання організаторів хресної ходи – влаштувати побоїще в центрі Києва.

"Як ми можемо їх не пустити до Києва, якщо їх будуть охороняти 4,5 тисячі бійців Національної гвардії? Так само, як вони охороняли цей "гомомарш", державі ніби нічого робити, крім як охороняти гомосексуалістів і віруючих московського патріархату", – сказав він.

Скоропадський зазначив, що правоохоронці не повинні були допустити учасників хресної ходи в Київ.

Як повідомлялося, активісти громадської органаізаціі ОУН, близько 50 осіб, зі спальниками і карематами розбили пікет на 19 кілометрі траси Київ-Житомир. Вони мають намір 25 липня не пустити учасників "хресної ходи" до столиці.

В УПЦ (МП), в свою чергу, заявили, що "хресний хід" пройде в Київ, незважаючи на пікет ОУН.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України російські спецслужби мають намір використовувати "хресний хід" Української православної церкви Московського патріархату для організації провокацій.

Для учасників "хресного ходу" УПЦ (МП) в Києві будуть встановлені металошукачі, а також введений паспортний режим.

При цьому Бориспільська міська рада на позачерговому засіданні в п'ятницю заборонила "хресний хід" УПЦ МП через Бориспіль.