• Головна
  • Новини
  • Хресну ходу пропустять через металошукачі й паспортний контроль...

Хресну ходу пропустять через металошукачі й паспортний контроль

24.07.2016, 11:00
Для учасників хресної ходи УПЦ (МП) в Києві будуть встановлені металошукачі, а також введений паспортний режим.

Для учасників хресної ходи УПЦ (МП) в Києві будуть встановлені металошукачі, а також введений паспортний режим.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі "112 каналу" в субботу, повідомляє Українська правда.

За словами Луценка, вони разом з головою Нацполіції Хатією Деканоїдзе і головою СБУ Василем Грицаком виробили спільні рішення, необхідні для забезпечення правопорядку і законності під час проведення ходи.

"Ми зробимо все, щоб забезпечити право людей прийти і помолитись. При цьому ми зробимо все, щоб ця хода була безпечною. Будуть перевірені через металошукачі всі паломники, буде перевірений паспортний режим, щоб там не було іноземців і провокаторів. Буде задіяна велика кількість поліцейської охорони", - повідомив Луценко.

При цьому, за його словами, по-людськи він не розуміє, "чому молитися за мир треба в країні, які стала жертвою агресії, а не в країні, яка стала агресором".

"Мені здається, логічніше було б автобуси з туристичного агентства пана Ахметова направити до Москви і там імітувати ходу. Бо насправді ніхто не йде. Ідуть півтора-два кілометри перед населеним пунктом, потім сідають в автобуси, переїжджають і знову це роблять", - сказав генпрокурор.

Він також звернувся до патріотичних організацій, які мають намір перешкоджати проведенню "хресної ходи" УПЦ (МП): "Мені здається, найкращим проявом своїх почуттів було б взяти участь 28 липня в українській ході, яка ініційована патріархом Філаретом".

"Я як людина, яка вважає себе християнином, хоч не належу до жодного патріархату, стану скромно в колону Патріарха Філарета", - сказав Луценко.

Як відомо, Всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ (МП) з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня.

27 липня учасники двох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте Богослужіння.

28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде здійснена урочиста Божественна Літургія.