• Головна
  • Новини
  • Це все виглядає як підла хитрість, - Любомир (Гузар) про хресну ходу на Київ...

Це все виглядає як підла хитрість, - Любомир (Гузар) про хресну ходу на Київ

18.07.2016, 11:53
Це все виглядає як підла хитрість, - Любомир (Гузар) про хресну ходу на Київ - фото 1
Архиєпископ-емерит УГКЦ Любомир (Гузар) висловив сумніви, що організатори та учасники Хресного ходу УПЦ (МП) щиро моляться за мир в України.

948733.gif-7.gifАрхиєпископ-емерит УГКЦ Любомир (Гузар) висловив сумніви, що організатори та учасники Хресного ходу УПЦ (МП) щиро моляться за мир в України.

Про це єрарх розповів у інтерв’ю Департаменту інформації УГКЦ.

«Ці хресні ходи проголосила і організовує Українська Православна Церква (Московського Патріархату), а Московський Патріархат поблагословив агресію Росії на Україну. І тому бракує довір'я. Чи вони справді моляться, за що вони моляться? Чи моляться, аби Росія припинила агресію? Чи моляться, аби російські війська та їхні підопічні забралися з України? Не зрозуміло, за що моляться», - сказав він.

На думку екс-глави УГКЦ, єпископат УПЦ (МП) та Митрополит Онуфрій мали б заявити, що проти українського народу Росія здійснює несправедливість і мали б виступити проти агресії.

«Бо знаєте, дуже гарно сказати: молюся за мир. Наприклад, я молюся за мир, але кулаком даю тобі в ніс.

...Мені це все виглядає як підла хитрість. Це цинізм, гірше від якого годі щось уявити», - заявив єрарх.

«Треба подумати, за що ми молимося. Нехай кожна людина, яка йде в тій ході, щиро дасть собі відповідь на запитання, за що вона молиться, якого миру прагне. Їм кажуть, що моляться за те, аби між українцями не було громадянської війни. Ну, це те саме, що каже Росія. Але чи це є об'єктивна правда?

Якщо молитися щиро, то треба молитися за те, аби ворог перестав нападати», - наголосив Блаженніший Любомир (Гузар).