• Головна
  • Новини
  • Росія вже підготувала провокації у Києві до «хресного ходу» УПЦ (МП) – Парубій...

Росія вже підготувала провокації у Києві до «хресного ходу» УПЦ (МП) – Парубій

11.07.2016, 11:51
Росія вже підготувала провокації у Києві до «хресного ходу» УПЦ (МП) – Парубій - фото 1
За допомогою провокацій Росія спробує дестабілізувати ситуацію в Україні.

Парубій.jpegПід час запланованого на 26 липня у Києві «хресного ходу» прихильників Української православної церкви (Московського Патріархату) можуть відбутися провокації. Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Ворог також розробляє плани по дестабілізації ситуації всередині країни шляхом створення штучної політичної кризи, заворушень на вулицях. Ми є свідками того, як одна з релігійних організацій, яка має свій духовний центр у країні-агресора, мобілізує велику кількість своїх вірних і стягує їх у Київ на 26 липня, називаючи це мирним хресним ходом. За нашою інформацією, Кремль вже підготував провокації на вулицях Києва на 26 липня», - заявив Парубій.

Спікер зауважив, що до Києва йдуть не тільки мирні громадяни, а й провокатори із забороненою символікою і символікою країни-агресора.

«Також стягуються послідовники проросійських організацій - це молодчики спортивної статури, яких раніше помітили в рейдерських атаках і провокаціях», - додав Парубій.

Додамо, що «хресний хід» УПЦ МП розпочався 3 липня зі Святогірської лаври у Донецькій області, а 9 липня - з Почаївської лаври на Тернопільщині. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Русі-України, учасники мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння. Про це інформує Тиждень.