• Головна
  • Новини
  • Спонсори нервують: експерт розповів, навіщо УПЦ (МП) влаштувала хресний хід...

Спонсори нервують: експерт розповів, навіщо УПЦ (МП) влаштувала хресний хід

06.07.2016, 11:45
Спонсори нервують: експерт розповів, навіщо УПЦ (МП) влаштувала хресний хід - фото 1
Хресний хід, організований Українською Православною Церквою (Московського Патріархату), - спроба священиків і "спонсорів" цієї Церкви продемонструвати, що "Україна нікуди не піде і ніхто її нікуди не відпустить".

rel_b-(1).jpg-ggg.jpgХресний хід, організований Українською Православною Церквою (Московського Патріархату), - спроба священиків і "спонсорів" цієї Церкви продемонструвати, що "Україна нікуди не піде і ніхто її нікуди не відпустить".

Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив народний депутат України (фракція "Народний Фронт"), президент Української асоціації релігійної свободи Віктор Єленський.

Він нагадав, що "хресні ходи православні Церкви організовують досить часто, зокрема і на річницю Хрещення Русі". Водночас він переконаний: "У цьому випадку мова йде про спробу продемонструвати масштаб і консолідованість Церкви".

"Я знаю, що спонсори цієї Церкви надають особливого значення цьому хресному ходу, незалежно від того, що відчувають самі віруючі. Вони хотіли б продемонструвати вірність священиків і, можливо, незмінність того статусу, в якому ця Церква перебуває. Але я знаю напевно, що серед вірянів, духовенства і навіть єпископату цієї Церкви є інші настрої", - додав Єленський.

Відповідаючи на питання, чи може подібна ініціатива бути пов'язана з перспективою надання Українській Православній Церкві статусу автокефальної, експерт сказав: "Звичайно, звернення Верховної Ради і ті настрої, які є в Україні серед православних і в повноті православ'я, дуже нервують Московську Патріархію і штовхають її до кроків, які повинні були б продемонструвати, що Україна нікуди не піде і ніхто її нікуди не відпустить. Тому з боку священиків та спонсорів цієї Церкви переслідуються саме такі цілі".

Нагадаємо, 3 липня з Святогірської лаври стартував хресний хід "Миру, любові і молитви", організований УПЦ (МП), який завершиться напередодні свята Хрещення Русі, 27 липня, в Києві.