• Головна
  • Новини
  • Кримські священики УПЦ (МП) закликають дітей вірно служити Росії...

Кримські священики УПЦ (МП) закликають дітей вірно служити Росії

04.07.2016, 11:13
У Севастополі підбили підсумки інтелектуального турніру «Патріоти Росії», присвяченого російському флотоводцеві Михайлові Лазарєву. Про це повідомляється на сайті Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП).

У Севастополі підбили підсумки інтелектуального турніру «Патріоти Росії», присвяченого російському флотоводцеві Михайлові Лазарєву. Про це повідомляється на сайті Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП). Про це інформує Prisoned Crimea.

Нагородження відбувалося у філії Московського державного університету в Севастополі. У турнірі, який відбувся з 4 березня по 16 травня, взяли участь 15 команд.

Привітати учасників прийшли представники місцевої окупаційної влади, російського Чорноморського флоту, Севастопольського благочиння УПЦ МП та громадських організацій. Один з етапів турніру був організований Севастопольським благочинням і відбувався у недільній школі Свято-Володимирського собору в Херсонесі.

Благочинний Севастопольського округу протоєрей Сергій Халюта звернувся до учасників і переможців турніру з наступним вітальним словом:

«Участь у цьому турнірі всім вам дозволила ближче підійти до історії нашої батьківщини, нашої вітчизни. Адмірал Лазарєв – це вчений, видатний військовий керівник, архітектор, але це й велика православна людина. Михайло Петрович Лазарєв збудував у Севастополі дві церкви: храм Архистратига Божого Михаїла і храм Первоверховних апостолів Петра й Павла. Це людина, яка багато разів зверталася з проханням до імператора про духовну опіку над тими людьми, які приїхали до Севастополя служити, які створювали місто Севастополь. І ви через цей турнір наблизилися до цієї історії. Ви дізналися, що це великий географ, що це першовідкривач Антарктиди, що це великий переможець, ви дізналися, що це великий православний. І це є дуже дорогим для вашої душі. І дай Боже, щоб той досвід, якого ви сьогодні набули, та пам'ять, яку ви отримали про свого великого співвітчизника, дала вам можливість згодом так само чесно служити Росії, як служив їй Михайло Петрович Лазарєв».

Тим часом на сайті єпархії з'явилося повідомлення про те, що з 4 липня за благословенням Митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря у Сімферополі під час літніх канікул для дітей від 10 років та юнаків проводитимуться заняття з загальної фізичної підготовки з елементами самооборони. Метою цієї програми є духовно-патріотичне виховання та підготовка юнаків до служби у збройних силах Росії. Заняття проводяться безкоштовно кваліфікованими інструкторами з рукопашного бою «Асоціації Витязів Криму».