• Головна
  • Новини
  • Вони виконують свою функцію: експерт пояснив, чому в УПЦ (МП) не відспівують воїнів АТО...

Вони виконують свою функцію: експерт пояснив, чому в УПЦ (МП) не відспівують воїнів АТО

04.07.2016, 10:53
Вони виконують свою функцію: експерт пояснив, чому в УПЦ (МП) не відспівують воїнів АТО - фото 1
Відмова у відспівуванні загиблого воїна АТО - пряме порушення церковних канонів шляхом спекуляцій на темі "братовбивчої війни".

300x200_588468.jpg-bbbb.jpgВідмова у відспівуванні загиблого воїна АТО - пряме порушення церковних канонів шляхом спекуляцій на темі "братовбивчої війни".

Таку заяву в прямому ефірі "Обозревателя" зробив заступник директора науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти України, історик церкви Арсен Зінченко.

"Значна частина духовенства потурає московським загарбникам, не називає агресію агресією, а деякі дійшли до прямого порушення церковних канонів - відмовляються відспівувати наших героїв, які загинули на цій війні", - сказав він.

На думку експерта, в УПЦ (МП) "нахабно спекулюють і кажуть, що це "братовбивча війна". Зачекайте, а що, українські танки відправлені під Тамбов або під Калугу? Прийшли загарбники, які не визнають українську націю і - всьому цьому потурає значна частина духовенства УПЦ (МП)".

Говорячи про відмову відспівувати українських воїнів, загиблих у війні на Донбасі, Зінченко заявив: "Вони відчувають, що є слугами та агентами Кремля. Тому мова не йде про виконання християнського обов’язку, мова йде про збереження московського панування в Україні. І вони цю функцію виконують".