Юдеї України зробили заяву щодо війни на Донбасі

22.06.2016, 13:17
Юдеї України зробили заяву щодо війни на Донбасі - фото 1

Мир на Донбасі не може бути встановлений за рахунок громадян України різних національностей. Україна заплатила високу ціну у війні, тепер її повинні заплатити інші сторони конфлікту. Таку заяву під час засідання Ради Церков зробив Генеральний директор об'єднання єврейських громад України, помічник головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха Геннадій Білоріцький.

Мир на Донбасі не може бути встановлений за рахунок громадян України різних національностей. Україна заплатила високу ціну у війні, тепер її повинні заплатити інші сторони конфлікту. Таку заяву під час засідання Ради Церков зробив Генеральний директор об'єднання єврейських громад України, помічник головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха Геннадій Білоріцький. Про це інформує «Обозреватель».

юдеї_Донбас.jpg

Звертаючись до Генерального секретаря Ватикану кардинала П'єтро Пароліна, він сказав: "Від юдейської громади хотів би подякувати Католицькій церкві за ту позицію, яку вона займає у справі примирення між різними релігіями, і особливо у справі протистояння антисемітизму, який, на жаль, має різні прояви навіть у сучасному світі. Дуже важливо, що ваша позиція є чіткою і зрозумілою. І тут, в Україні, ми відчуваємо це".

Водночас Білоріцький наголосив: "Україні потрібен мир, але не мир за всяку ціну. Не дай Боже, щоб мир, який завжди можна встановити, виник за рахунок українців різних національностей і різних релігій".

"Не Україна почала цей конфлікт і не Україна повинна платити цю ціну. Та ціна, яку заплатила Україна, дуже висока. Напевно, інші гравці цього конфлікту теж повинні заплатити її. І тоді можна встановлювати справедливий мир", - додав він.

Представник іудейської громади звернувся до високого ватиканського чиновника з проханням, щоб Католицька церква зіграла свою роль у встановленні в Україні "справжнього, справедливого миру".

Нагадаємо, офіційний візит кардинала Пароліна в Україну тривав із 15 по 20 червня. 16 червня в Запоріжжі він дав старт благодійній програмі "Папа для України" для допомоги жителям України, які постраждали від війни на Донбасі. Спеціально створений Технічний комітет буде займатися розподілом зібраних в Європі коштів – близько декількох мільйонів євро – для допомоги всім нужденним, незалежно від конфесійної, релігійної, етнічної приналежності або політичних переконань. 20 червня кардинал зустрівся з незаможними Києва і взяв участь у засіданні Ради Церков.