• Головна
  • Новини
  • МЗС обурене судовим процесом проти кримських мусульман у Росії...

МЗС обурене судовим процесом проти кримських мусульман у Росії

03.06.2016, 09:56
МЗС обурене судовим процесом проти кримських мусульман у Росії - фото 1
Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з початком в Росії судового процесу у справах кримських мусульман.

674859.jpg-fff.jpgМіністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з початком в Росії судового процесу у справах кримських мусульман.

Відповідна заява оприлюднена на сайті відомства, повідомляє Українська правда.

МЗС обурене судовим процесом у справах громадян України Рустема Ваітова, Ферата Сайфуллаєва, Юрія Прімова та Руслана Зейтуллаєва, яких незаконно затримали на тимчасово окупованій території АР Крим та всупереч їхній волі перевезли до Росії.

"На тлі незаконної заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу розглядаємо такі дії російської влади як додаткове свідчення політичних репресій, що системно застосовуються окупантами проти наших співвітчизників", - заявили дипломати.

"Усі обставини цієї справи вказують на те, що судовий процес, що розпочався 1 червня у Ростові-на-Дону в Північно-Кавказькому окружному військовому суді, стане черговим демонстративним судилищем над незаконно утримуваними українцями", - підкреслили у відомстві.

МЗС вимагає від Російської Федерації "негайно припинити цей очевидний фарс і звільнити всіх громадян України, які незаконно утримуються на території Росії".

"Закликаємо світове співтовариство посилити політичний та дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою недопущення зухвалого порушення нею прав людини і свобод, заручниками чого стали десятки громадян України", - сказано у заяві.