• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Климент: кримчани повертаються до храмів УПЦ Київського Патріархату...

Архиєпископ Климент: кримчани повертаються до храмів УПЦ Київського Патріархату

13.05.2016, 11:28
Архиєпископ Климент: кримчани повертаються до храмів УПЦ Київського Патріархату - фото 1
Архиєпископ Сімферопольський і Кримський Української Православної Церкви Київського Патріархату Климент (Кущ) вважає, що УПЦ КП у Криму відроджується, люди починають частіше ходити до храму.

E8A2.jpg-ggg.jpgАрхиєпископ Сімферопольський і Кримський Української Православної Церкви Київського Патріархату Климент (Кущ) вважає, що УПЦ КП у Криму відроджується, люди починають частіше ходити до храму.

Про це він сказав у ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Зараз, коли вже стало зрозуміло, за якими правилами ми живемо в Криму, після того, як люди вирішили свої побутові проблеми, Церква почала відроджуватися», – сказав він.

За словами владики Климента, зараз на півострові збереглося 9 парафій, в яких регулярно відбуваються Богослужіння.

«Богослужіння ми відродили. Ті парафії, які ми зберегли, у них є і священики, і парафіяни. І головне – у них проходять Богослужіння», – додав він.

Раніше архиєпископ Климент заявляв, що УПЦ КП у Криму зазнає утисків з боку підконтрольної Росії місцевої влади. Російський арбітражний суд Криму засудив вилучити з власності Кримської єпархії УПЦ Київського Патріархату її приміщення. Йдеться про будівлю кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та Ольги в центрі Сімферополя.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».