• Головна
  • Новини
  • Рідні утримуваних у "ДНР/ЛНР" попросили Предстоятелів РПЦ і УПЦ (МП) допомогти у звільненні заручників...

Рідні утримуваних у "ДНР/ЛНР" попросили Предстоятелів РПЦ і УПЦ (МП) допомогти у звільненні заручників

30.04.2016, 07:35
Від офіційних представників української влади відомо про готовність на компромісній основі обміняти полонених.

Від офіційних представників української влади відомо про готовність на компромісній основі обміняти полонених.

Матері та дружини заручників, які перебувають на території, контрольованій "ДНР/ЛНР", звернулися з листом допатріарха Російської Православної Церкви Кирила і предстоятеля Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Онуфрія з проханням напередодні Великодня посприяти якнайшвидшому звільненню з полону їхніх рідних і близьких.

Про це в Facebook повідомила представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина, пише Лівий берег.

«Мами і дружини заручників найбільше мріяли зустріти світле свято Воскресіння Христового вже зі своіми дорогими хлопцями. Ці згорьовані жінки щиро вірили, що якщо всі сторони впереддень Пасхи публічно пообіцяли звільнити заручників - то так і буде... Сьогодні мами і дружини направили відкритого листа до настоятелів Православноі Церкви МП з одним проханням : нагадати тим, від кого залежить звільнення заручників , що віра - це не свічку в церкві поставити на свято. Це милосердя. Це дотримання заповіді: не збреши. Це вчинок. Це гуманізм і людяність», - зазначає Геращенко.