• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ (МП) благословив установку бюста царю Миколі II...

Митрополит УПЦ (МП) благословив установку бюста царю Миколі II

08.04.2016, 11:47
Митрополит УПЦ (МП) благословив установку бюста царю Миколі II - фото 1
У травні 2016 року в Євпаторії будуть відзначати 100-річчя відвідин міста імператором Миколою II і членами царської родини. До цієї дати з благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря біля Миколаївського собору УПЦ (МП) буде встановлено пам'ятний бюст царя.

123.jpg-ggg.jpgУ травні 2016 року в Євпаторії будуть відзначати 100-річчя відвідин міста імператором Миколою II і членами царської родини. До цієї дати з благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря біля Миколаївського собору УПЦ (МП) буде встановлено пам'ятний бюст царя, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт єпархії.

Одним з місць відвідування царських осіб в 1916 році був Свято-Миколаївський собор Євпаторії, де їх зустрічав архиєпископ Таврійський і Сімферопольський Димитрій, який після проголошення многоліття імператорського дому відправив молебень.

Відкриття пам'ятника заплановано на суботу, 16 травня 2016 року. На церемонії будуть присутні глава Рахункової палати Росії, голова Імператорського православного палестинського товариства Сергій Степашин, керівництво анексованого Криму, члени Російського імператорського дому.

31 березня 2016 року в єпархіальному управлінні відбулася зустріч митрополита Лазаря з помічником голови Імператорського православного палестинського суспільства С.К.Казаряном, головою Ради директорів акціонерного товариства «Об'єднання Гжель» А.А.Кочеровим і архітектором Управління архітектури м. Євпаторії А.Комовим. В ході зустрічі митрополиту Лазаря показали ескізний проект майбутнього бюста Миколі II (скульптор А.Апполонов) і отримано благословення архієрея на установку бюста поблизу Миколаївського собору.

Потім митрополит і російська делегація обмінялися подарунками.

Нагадаємо, що на Волині і в Києві вже увічнили Миколу II - в граніті і бронзі. Останній російський монарх канонізований РПЦ в 2000 році.