• Головна
  • Новини
  • Путін представляє Європі кримських татар як мусульман-терористів, – експерт...

Путін представляє Європі кримських татар як мусульман-терористів, – експерт

08.04.2016, 10:23
Путін представляє Європі кримських татар як мусульман-терористів, – експерт - фото 1
Кремль використовує підвищену увагу Заходу по відношенню до кримських татар, намагаючись заплямувати їх репутацію в очах європейського суспільства.

674859.jpg-fff.jpgКремль використовує підвищену увагу Заходу по відношенню до кримських татар, намагаючись заплямувати їх репутацію в очах європейського суспільства.

Про це в ексклюзивному блозі на "Обозревателе", пише політолог, делегат світового конгресу кримських татар від Польщі, Недім Усеінов, повідомляє 24 канал.

"Путін теж грає кримськотатарською картою і використовує всі важелі, щоб їх заплямувати. Зокрема, грає на побоюваннях Заходу з приводу ісламського тероризму і нав'язує цей образ кримським татарам. Проблемою Заходу в цьому випадку є відсутність достовірної інформації про кримських татар. Вони не добре знають, ким вони є, за що борються, яким чином і якими методами", – пояснив Усеінов.

Політолог підкреслює, що кримським татарам складно таку думку спростувати.

Вони не мають такого пропагандистського ресурсу. Ось Путін і грає. Наприклад, час від часу заарештовує кримських татар. І коли Захід запитає для чого їх затримали, Кремль скаже: "Так це ж представники мусульманської громади, яка підозрюється нашими спецслужбами в зберіганні забороненої ісламської або терористичної літератури". А на Заході ніхто не знає і не пам'ятає, що кримські татари не терористи, у нас до такого не доходило, — пише він.

За його словами, у свідомості класичного європейця може залишитися думку, що мабуть там щось є, раз вони їх перевіряють. Для створення образу кримських татар, як потенційних терористів, Кремлю цього вистачає.

Усеінов вважає, що цим фактором Кремль грає ще й на внутрішній ринок, залякуючи кримських татар.

"Будь-якого дня до вас можуть прийти і закрити, зробити з вами що захочуть, і ніхто не зможе їм перешкодити. Все це робиться з такою метою, щоб кримські татари боялися говорити на політичні теми навіть між собою. Щоби не було впевненості, що їх прослуховують. Тому що завтра можуть прийти і не пояснити, чому прийшли саме до нього", — завершив політолог.