• Головна
  • Новини
  • Теза, що росіяни і українці один народ, робить діалог неможливим, - Глава УГКЦ...

Теза, що росіяни і українці один народ, робить діалог неможливим, - Глава УГКЦ

14.03.2016, 11:18
Теза, що росіяни і українці один народ, робить діалог неможливим, - Глава УГКЦ - фото 1
Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) вважає, що наполегливі твердження від церковної і світської влади в Москві про те, що росіяни і українці - це один народ, роблять сьогодні діалог між двома країнами неможливим.

12819.jpg-ggr.jpgПатріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) вважає, що наполегливі твердження від церковної і світської влади в Москві про те, що росіяни і українці - це один народ, роблять сьогодні діалог між двома країнами неможливим.

Про це першоєрарх сказав у суботу під час X з'їзду під назвою "Європа нових початків. Визволяюча сила християнства" в місті Гнєзно (Польща), повідомляє УкрМедіа.

"Особливо в останні роки високі церковні і державні мужі (Росії – ред.) стверджують, що українці і росіяни є одним народом. Ця теза і позиція призводять до того, що діалог стає неможливим, оскільки не можна вести розмову з кимось, кого не існує і хто не має суб'єктності", - цитує його агентство PAP.

Глава УГКЦ додав, що факт існування незалежної України ставиться під сумнів не тільки державною владою РФ, але й церковними представниками Московського Патріархату, а існування української державності розглядається ними як "агресія та насильство над тілом російського народу".

За переконанням Патріарха УГКЦ, влада РФ намагається реанімувати старі комуністично-геополітичні твердження і не хоче засудити злочини комунізму не тільки по відношенню до російського і українського народів, але й щодо інших народів, зокрема поляків.