• Головна
  • Новини
  • Надію Савченко у СІЗО відвідав священик і попросив припинити голодувати...

Надію Савченко у СІЗО відвідав священик і попросив припинити голодувати

08.03.2016, 08:54
Надію Савченко у СІЗО відвідав священик і попросив припинити голодувати - фото 1
Про це повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

Українську льотчицю Надію Савченко відвідав священик, який попросив її припинити голодувати.

Про це повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін на своїй сторінці у Facebook.

Фейгін також повідомив, що йому телефонував голова Громадської спостережної комісії у Ростовській області Леонід Петрашис. Петрашис сказав, що Савченко у задовільному стан і планує брати участь у суді 9 березня. Про це інформує «Новое время».

Водночас, як зазначає на своїй сторінці у Facebook ще один адвокат Савченко Микола Полозов, українські консулами, які вчора відвідали Надію Савченко, повідомили, що  "симптоми сухого голодування вже дають про себе знати - періодично виникає тахікардія, набрякають ноги, порушена терморегуляція".

Він також зазначив, що Савченко досі забороняє російським лікарям проводити з собою будь-які медичні маніпуляції, однак російська сторона досі затягує питання, пов'язане з допуском до неї української комісії медиків.

6 березня до Савченко приходила російський омбудсмен Елла Памфілова, яка розповіла, що стан здоров'я Савченко стабільний. 

Надію Савченко взяли в полон бойовики "ЛНР" влітку 2014 року. Російська прокуратура вимагає для Савченко 23 роки позбавлення волі. У Росії її звинувачують в умисному вбивстві і спробі вбивства. Адвокати заявляють про фальсифікацію справи і доказів.

Савченко.jpg