• Головна
  • Новини
  • Горбачов був інструментом Бога для розвалу СРСР, – Мирослав Маринович...

Горбачов був інструментом Бога для розвалу СРСР, – Мирослав Маринович

02.03.2016, 12:11
Мирослав Маринович наголосив, що руками Горбачова, через його постать Господь творив великі діла.

Не Михайло Горбачов розвалив Радянський Союз. Це зробив Господь. Генсек ЦК КПРС був лише інструментом у Його руках.

Про це сьогодні, 2 березня, у коментарі ІА ZIK заявив правозахисник, публіцист, релігієзнавець Мирослав Маринович. Зазначимо, 2 березня Михайло Горбачов відзначає 85-річчя.

Мирослав Маринович наголосив, що руками Горбачова, через його постать Господь творив великі діла.

«Це (розвал СРСР, – ред.) не була заслуга Горбачова. Він хотів врятувати систему, зробити її більш людяною і вивести з крутого піке. Йому це не вдалося, – заявив Маринович. – Горбачов – це людина дуже крутих поворотів долі. Я дякую за розвал Радянського Союзу не йому, а Господу. Горбачов був лише інструментом».

Він зазначив, що усі моменти з життя останнього генсека ЦК КПРС, його пізніші інтерв’ю говорять про те, що насправді він не був готовий до тої ролі, що виконав.

«Але разом з тим це не знімає в мені почуття вдячності Богу і тому інструменту (Горбачову, – ред.). Якісь кроки з його боку обернулися для мене приємними речами. Зокрема, це було на два роки швидше звільнення, відкриття простору для унезалежнення України. В цьому теж є якась велика історична роль Горбачова», – сказав правозахисник.

За його словами, у сьогоднішніх відвертих антиукраїнських заявах Горбачова нічого дивного немає, адже це не він розвалив СРСР. Його руками діяв Господь.

«Сам по собі Горбачов – це типовий радянський, а тепер і російський, політичний діяч. Він намагається в останні роки злегка критикувати Путіна, бо розуміє, куди йде ситуація. Однак зрозуміло, що він не буде обстоювати Україну. Для Горбачова Біловезька пуща і розвал Союзу – це особиста трагедія», – заявив Маринович.