• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: На Донбасі УПЦ КП Богослужіння здійснює підпільно...

Патріарх Філарет: На Донбасі УПЦ КП Богослужіння здійснює підпільно

26.02.2016, 11:28
Патріарх Філарет: На Донбасі УПЦ КП Богослужіння здійснює підпільно - фото 1
За словами Патріарха УПЦ КП Філарета, у Донецькій єпархії у Київського Патріархату було більш ніж 80 священиків. Частина покинула окуповану територію. Так само і в Луганській області, так само в Криму.

DSC16341-1024x694.gif-5.gifЗа словами Патріарха УПЦ КП Філарета, у Донецькій єпархії у Київського Патріархату було більш ніж 80 священиків. Частина покинула окуповану територію. Так само і в Луганській області, так само в Криму.

Патріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет розповів в інтерв’ю «Тижню» про ситуацію, яка нині склалася з УПЦ КП на окупованих територіях Донбасу й Криму.

«У Києві й по всій Україні МП кричить, що КП захоплює його храми. Цього в дійсності немає, це неправда. А ось про те, що вони роблять на Донбасі та в Криму, мовчить, хоча там порушуються права людини, Конституція, на Донбасі відбуваються гоніння, і не тільки на КП, а й на УГКЦ, РКЦ, протестантські Церкви. Там визнається тільки Московська Церква, а решта гнані й не мають можливості звершувати відкрито Богослужіння. То чого ж ви мовчите? Чи для вас це благо?» - обурився він.

За словами Філарета, в Донецькій єпархії у Київського Патріархату було більш ніж 80 священиків. Частина покинула окуповану територію. Але частина лишилася. На Донбасі Богослужіння УПЦ КП звершуються, але катакомбно, підпільно. Відкрито не можуть.

«У Криму кілька храмів у нас забрали. І МП про це також не кричить, що вони захопили наші храми. Справді захопили. У тих, що ще є, богослужіння звершуються, але обмежено. На них постійно тиснуть, щоб вони реєструвалися за законами Росії й ставали громадянами Росії, а вони не хочуть. Архієпископ Климент там стоїть твердо», - розповів Патріарх.