В УПЦ (МП) не можуть повірити, що їхній клирик сепаратист

22.02.2016, 13:05
В УПЦ (МП) не можуть повірити, що їхній клирик сепаратист - фото 1
У Сімферопольській і Кримській єпархії УПЦ (МП) запевняють, що архимандрит Калінік (Чернишов), якого Синод УПЦ (МП) 29 січня призначив єпископом Бахчисарайським, ніякий не сепаратист, як це подає низка українських ЗМІ.

149834_600.jpg-uuu.jpgУ Сімферопольській і Кримській єпархії УПЦ (МП) запевняють, що архимандрит Калінік (Чернишов), якого Синод УПЦ (МП) 29 січня призначив єпископом Бахчисарайським, ніякий не сепаратист, як це подає низка українських ЗМІ. Клірик, кажуть вони, лише закликав паству до взаємоповаги, миру і злагоди.

Про це йдеться у заяві прес-служби єпархії.

«Архимандрит Каллінік (Чернишов), як і будь-який інший клірик Сімферопольської і Кримської єпархії не брав участі ні в політичній, ні в агітаційній діяльності. При цьому згідно з благословення священноначалія, він закликав паству до взаємоповаги, миру і злагоди, а також неприпустимість прояву будь-якого насильства у відношенні один до одного. Саме за піклування про світ серед пастви архимандрит Каллінік (Чернишов) з ініціативи парафіян був відзначений пам'ятним знаком», - йдеться у документі.

Автори заяви також заперечують причетність архимандрита до переховування зброї на території храму Різдва Іоаннa Хрестителя в с. Затишне під час російської окупації Криму.

Нагадаємо, після рішення Синоду УПЦ (МП) хіротонізувати клірика Калініка (Чернишова) у ЗМІ з'явилася інформація, що останній брав активну участь у анексії Криму. Від російської влади Криму отримав медаль "За захист Криму".

3 травня в Євпаторії на Театральній площі клірика УПЦ (МП) Калініка (Чернишова) керівництво «народного ополчення» нагородило почесною грамотою. Нагороди цього ж дня отримали й 144 «захисники Вітчизни» - так звані воїни місцевого загону ополчення та цивільні особи, які «активно допомагали силам опору неонацизму».

Інформацію про священнослужителя можна знайти на сайті «Миротворець» - базі даних про терористів та сепаратистів.

Калінік (Костянтин) Чернишов народився у 1977 році в Євпаторії. Має юридичну та економічну вищі освіти, ступінь магістра богослов'я.