• Головна
  • Новини
  • Монахів УПЦ (МП) з українськими паспортами депортували з Криму, - експерт...

Монахів УПЦ (МП) з українськими паспортами депортували з Криму, - експерт

16.02.2016, 10:03
Монахів УПЦ (МП) з українськими паспортами депортували з Криму, - експерт - фото 1
Тиск окупаційних властей Криму на місцеві релігійні громади проявляється не тільки в пильному контролі — є випадки депортації на материкову Україну.

1f331b7d.jpg-ddd.jpgТиск окупаційних властей Криму на місцеві релігійні громади проявляється не тільки в пильному контролі — є випадки депортації на материкову Україну.

Про це UKRLIFE.TV розповіла політолог, експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко, повідомляє КИЇВ (QHA).

Юлія Тищенко розповіла, що за час окупації були випадки, коли ченців УПЦ (МП) депортували на материкову територію України за те, що ті не змінили українські паспорти на російські, тим самим демонструючи лояльність до України.

«Є, наприклад, прецедент: ми розмовляли з монахами одного з кримських монастирів, який знаходиться в підпорядкуванні Сімферопольської єпархії, а по суті Лаври, тому що це монастир. Багато хто не підтримав анексію, не взяв російських паспортів, і в цих монастирях були випадки депортації ченців за те, що вони порушили паспортний режим. Такі інтерв'ю є, інша справа, що в самій церкві про це практично не говорять або не хочуть говорити. Тобто навіть, здавалося б, досить лояльна церква УПЦ (МП), але окремі її вірні сьогодні знаходяться в Криму в дуже неоднозначному становищі», — розповіла Тищенко.