• Головна
  • Новини
  • Протести біля храму УГКЦ в Донецьку – спроба залякати вірян, - екзарх Степан (Меньок)...

Протести біля храму УГКЦ в Донецьку – спроба залякати вірян, - екзарх Степан (Меньок)

02.02.2016, 11:20
Протести біля храму УГКЦ в Донецьку – спроба залякати вірян, - екзарх Степан (Меньок) - фото 1
Екзарх Донецький Української Греко-Католицької Церкви Степан (Меньок) прокоментував нещодавній мітинг в окупованому Донецьку, де протестувальники вимагали заборонити УГКЦ та інші «секти».

ArticleI.jpg-fff.jpgЕкзарх Донецький Української Греко-Католицької Церкви Степан (Меньок) прокоментував нещодавній мітинг в окупованому Донецьку, де протестувальники вимагали заборонити УГКЦ та інші «секти». За словами єпископа, це дійство нагадало йому події з тоталітарного минулого, коли репресивна радянська машина загнала греко-католиків у підпілля і теж називала УГКЦ сектою.

«Ціль проведення мітингу біля храму Покрова Пресвятої Богородиці організатори назвали боротьбою із сектами. Але була і ще інша мета - залякати наших вірних. Репресовану більшовиками УГКЦ зараховано до сект. Церкву, яка понад  п’ятдесят років перебувала у підпіллі і вистояла, і яка дала велике число мучеників та ісповідників віри, відомих на весь цивілізований світ, названо такою, яка голосить єретичну науку», - зазначає він.

Говорячи про учасників акції протесту, екзарх Донецький пропонує звернути увагу на плакти, які вони тримали у своїх руках: «Нет сектам в ДНР» «Греко-католики - церковь проводник антиреспубликанской деятельности», «Хватит призывать к беспорядку в республике», «Прекратите гонение на православных», «Скажем нет вере, благословляющей войну на Донбассе».

Проглошення таких лозунгів, каже він, означає незнання основних правд християнської віри.

«Здається, що машина часу повернула нас в минуле на шістдесят років», - зізнається єрарх.

«Любов - основна прикмета Бога. Бог є любов! Кожна людина, яка приходить на світ, призначена до вічного життя і є братом і сестрою нам в Христі. Проголошення таких лозунгів, це доказ незнання основних правд християнської віри. І хто писав це, дуже далекий від християнської досконалості».

Владика Степан нагадав, що у Донецьку греко-католики займалися благодійністю і допомогу давали усім потребуючим.

«Я думаю, що кожний, хто приходив на богослужіння до нашого храму в Донецьку, можепідтвердити аполітичність проповідей. А харитативна допомога уділялася всім, хто звертався до священика. Я, особисто, хотів ввести російську мову в окремі богослужіння, щоб їх краще розуміло місцеве населення», - наголосисв єпископ.

«Молімось, щоб всемогутній Бог влив в серця наші любов, сила якої є більшою відруйнівної сили наймогутнішої зброї. Тільки в любові між людьми, в будь якій людській спільноті, ми можемо знайти очікуване щастя», - закликав Екзарх Донецький УГКЦ Степан (Меньок).

Як вже інформувала РІСУ, 29 січня, близько 500 людей зібралися біля храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви.

Мітингувальники заявили, що виступають проти сектантів, УГКЦ, яка, за їхніми словами, нав'язує людям ідею єдності з Україною. Багатьом на мітингу роздавали заздалегідь підготовлені плакати.