• Головна
  • Новини
  • Священика-сепаратиста рукоположать на єпископа у Києво-Печерській лаврі...

Священика-сепаратиста рукоположать на єпископа у Києво-Печерській лаврі

01.02.2016, 11:05
Священика-сепаратиста рукоположать на єпископа у Києво-Печерській лаврі - фото 1
Архимандрита Калініка (Чернишова), якого Синод УПЦ (МП) призначив єпископом Бахчисарайським, вікарієм Сімферопольської єпархії хіротонізуватимуть у Києво-Печерській лаврі.

149834_600.jpg-uuu.jpgАрхимандрита Калініка (Чернишова), якого Синод УПЦ (МП) 29 січня призначив єпископом Бахчисарайським, вікарієм Сімферопольської єпархії, хіротонізуватимуть у Києво-Печерській лаврі.

Про це у коментарі НБН повідомив керівник Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) Климнент (Вечеря).

«Найближчим часом відбудеться рукоположення архимандрита Каліника, який служить у Кримській єпархії. Сьогодні, як і впродовж багатьох років, він служить у Сімферополі. Його рукоположення відбудеться тут (у Києво-Печерській лаврі – ред.)», - сказав він.

Владика Климент зазначив, що незабаром новопризначений кримський єрарх приїде на материкову Україну.

Калінік (Костянтин) Чернишов народився у 1977 році в Євпаторії. Має юридичну та економічну вищі освіти, ступінь магістра богослов'я.

Згідно з даними сайту "Миротворець", архимандрит Калінік (Чернишов) брав активну участь у анексії Криму: проводив антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для "самооборони Криму" на території храму святого Пророка Івана Хрестителя в селі Затишне, настоятелем якого є. Від російської влади Криму отримав медаль "За захист Криму".

3 травня в Євпаторії на Театральній площі клірика УПЦ (МП) керівництво «народного ополчення» нагородило почесною грамотою. Нагороди цього ж дня отримали й 144 «захисники Вітчизни» - так звані воїни місцевого загону ополчення та цивільні особи, які «активно допомагали силам опору неонацизму».