• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) відхрещується від «Ліги захисників канонічного Православ’я в Україні»...

УПЦ (МП) відхрещується від «Ліги захисників канонічного Православ’я в Україні»

29.01.2016, 14:19
УПЦ (МП) відхрещується від «Ліги захисників канонічного Православ’я в Україні» - фото 1

Напередодні Собору єпископів УПЦ (МП), який відбувається 29 січня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, у Києві розповсюджували провокаційні листівки за підписом «Ліги захисників канонічного Православ’я в Україні» із закликом відлучити від Церкви Президента України П.О. Порошенка.

383948334.gif-f.gifНапередодні Собору єпископів УПЦ (МП), який відбувається 29 січня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, у Києві розповсюджувалися провокаційні листівки за підписом «Ліги захисників канонічного Православ’я в Україні» із закликом відлучити від Церкви Президента України П.О. Порошенка.

У зв’язку із резонансом, який викликала ця провокація, Митрополит Онуфрій виступив із заявою, у якій спростував причетність Української Православної Церкви як до самої «Ліги захисників канонічного Православ’я в Україні», так і до її закликів, які стосуються глави Української Держави, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Предстоятель УПЦ (МП), зокрема, зазначив: «Ми не знаємо такої “Ліги захисників канонічного Православ’я в Україні”. Президент Петро Олексійович Порошенко – це наш Президент, це голова нашої Держави, і наша Церква молиться за нього, як за голову нашої держави і як за брата нашого по вірі».

Митрополит підкреслив, що Українська Православна Церква (Московського Патріархату) не має жодного відношення до провокаційної листівки.