• Головна
  • Новини
  • СБУ просять перевірити діяльність режисера російського каналу - одного з організаторів протистоянь у Птичі...

СБУ просять перевірити діяльність режисера російського каналу - одного з організаторів протистоянь у Птичі

15.01.2016, 12:20
Позачергова сесія Рівненської обласної ради 12 січня одноголосно прийняла звернення до СБУ з вимогою розслідувати антиукраїнську діяльність режисера російського каналу "Святая Русь" Василя Чепразова.

Позачергова сесія Рівненської обласної ради 12 січня одноголосно прийняла звернення до СБУ з вимогою розслідувати антиукраїнську діяльність режисера російського каналу "Святая Русь" Василя Чепразова.

Як стверджують депутати, цей режисер є ініціатором хресної ходи представників Московської Патріархії до будівлі Рівненської ОДА та одним із організаторів силового міжконфесійного протистояння у селі Птича. Автори звернення також закидають Василю Черпазову тісну співпрацю із російськими терористами на Донбасі.

«На так званій "хресній ході" був присутній режисер російського телеканалу "Святая Русь" Василь Чепразов, котрий тісно спрівпрацює з бойовиками та російськими терористами на сході України. За нашої інформацією, Черпазов активно співпрацює із організаціями "Единое Отечество", бойовиками так званої "Новоросії" та кураторами діяльності релігійних та націоналістних організацій ЦА ФСБ Росії..», - йдеться у заяві, текст якої опубліковано на сайті ВО «Свобода».

Під час ходи працівники телеканалу "Святаю Русь" здійснювали запис відеоматеріалів, котрі пізніше лягли в основу антиукраїнських сюжетів

«Для того, щоб коротко охарактеризувати діяльність телеканалу "Святая русь" варто звернути увагу на офіційни опис логотипу каналу: "Двуглавый орел символизирует власть Христа. Большая корона с крестом олицетворяет Царя царей и Господа господствующих Иисуса Христа, а две маленькие короны с крестами олицетворяют православного Царя и православного Патриарха. Через царскую и патриаршую власти народ (орел) подчиняется Господу нашему Иисусу Христу". Не двозначним є повне співпадіння логотипу каналу з гербом Російської федерації. Також яскраво демонструють роботу Чепразова і відеодоробки його каналу нашктал: "Украинство – это грех", "Поможем Донбасу", "Украина скорбит с братской Россией", – пишуть депутати.

У своїх сюжетах Чепразов закликає до повалення державницького ладу в Україні, знищення представників УПЦ КП.

«Відверта антиукраїнська діяльність не заважає Василю Чепразову бути присутнім під стінами Рівненської обласної державної адміністрації, під час пікету з боку представників УПЦ МП, керувати "хресною ходою" в місті, розповідати про вигадані безчинства українців у селі Птича на Дубенщині, закликати до встановлення влади "православного царя", вільно пересуватися країною та знімати свої телесюжети у Києві під стінами Верховної Ради. В результаті його роботи у нашій області було знято 18-ти хвилинний відеосюжет про події навколо Свято-Успенського храму та фільм про ті самі події тривалістю у понад одну годину.

За наявною у нас інформацією, через Василя Чепразова представники країни агресора – Російської Федерації, передають накази для місцевих "споживачів" ідей "Русского мира" і саме він – один із організаторів подій у селі Птича», - йдеться у зверненні позачергової сесії Рівненської облради до СБУ.