• Головна
  • Новини
  • Кандидати-священики програли вибори до Тернопільської облради...

Кандидати-священики програли вибори до Тернопільської облради

05.11.2015, 11:40
Кандидати-священики програли вибори до Тернопільської облради - фото 1
Жоден із трьох священиків, які балотувалися до Тернопільської обласної ради, не потрапив до неї.

exklusiv.gifЖоден із трьох священиків, які балотувалися до Тернопільської обласної ради, не потрапив до неї.

Списки депутатів Тернопільської облради оприлюднила Обласна виборча комісія, повідомляє кореспондент РІСУ Володимир Мороз.

Зокрема, не став депутатом настоятель Преображенського собору УПЦ КП у Кременці о. Володимир Буграк, який йшов на вибори від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” в окрузі № 26. Тут на вибори йшли дев'ятеро кандидатів. У силу того, що при обранні депутатів тепер враховують не тільки кількість голосів, а й їхній рейтинг у списках, округ № 26 взагалі опинився без депутата облради.

Аналогічно не потрапив до обласної ради жодний із десяти кандидатів округу № 20, де від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” балотувався настоятель церкви Івана Богослова УПЦ КП із села Заруддя Збаразького району о. Іван Лесик.

В окрузі № 18 на вибори від ВО “Батьківщина” йшов священик УПЦ КП о. Роман Сливка. На цьому окрузі, як і в двох попередніх, жоден кандидат до облради не потрапив. А було їх аж десятеро.

Нагадаємо також, що священики на Тернопільщині йшли на вибори до Тернопільської і Чортківської міськрад і цілої низки райрад. До Тернопільської міськради був обраний священик УГКЦ о. Володимир Гринда, але в Церкві анонсували, що він відкличе мандат. Остаточні результати виборів 2015 до райрад ще не оголосили.