• Головна
  • Новини
  • Протестувальники під Лаврою оцінили візит Митрополита Онуфрія у Дніпропетровськ як агітацію за Вілкула...

Протестувальники під Лаврою оцінили візит Митрополита Онуфрія у Дніпропетровськ як агітацію за Вілкула

21.10.2015, 10:15
Протестувальники під Лаврою оцінили візит Митрополита Онуфрія у Дніпропетровськ як агітацію за Вілкула - фото 1
Це неприпустимо, щоб Олександр Вілкул використовував у своїх інтересах настоятеля церкви Онуфрія, — вважає одна з учасниць протесту.

Під стінами Києво-Печерської лаври віряни влаштували протест, дізнавшись про намір Предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія відвідати Дніпропетровськ.

Мету такої поїздки Предстоятеля УПЦ (МП)  парафіяни оцінили однозначно — вона стане частиною передвиборчої кампанії Олександра Вілкула, передає Еспресо.TV. У Дніпропетровську Вілкул є кандидатом на посаду голови міста.

Протест_Лавра.jpg

Це неприпустимо, щоб Олександр Вілкул використовував у своїх інтересах настоятеля церкви Онуфрія, — вважає учасниця мітингу Олександра Корольова.

Учасники акції протесту принесли з собою плакати, якими закликали церкву відсторонитися від політичних подій.

"Є такі політики, чи політикани, чи як їх можна назвати. Вони хочуть використовувати церкву для своєї користі. Віддавна церква була відсторонена від державних справ", - підкреслила ще одна учасниця акції протесту Лідія Іванова.

Коли журналісти спробували з'ясувати позицію самого Митрополита Онуфрія щодо участі у передвиборчій агітації за кандидата у мери Дніпропетровська, агресивна охорона відмовилася пускати їх на територію лаври.