• Головна
  • Новини
  • Священик УПЦ (МП) поскаржився Патріарху Кирилу на корупцію у керівництві «ДНР»...

Священик УПЦ (МП) поскаржився Патріарху Кирилу на корупцію у керівництві «ДНР»

20.10.2015, 11:02
Настоятель храму Святих Новомучеників Донецької єпархії УПЦ (Московського Патріархату) Андрій Манич поскаржився Предстоятелю РПЦ на корупцію у керівництві «ДНР» і просить, аби росіяни провели кадрові чистки серед вищих посадовців самопроголошеної республіки.

Настоятель храму Святих Новомучеників Донецької єпархії УПЦ (Московського Патріархату) Андрій Манич поскаржився Предстоятелю  РПЦ на корупцію у керівництві «ДНР» і просить, аби росіяни провели кадрові чистки серед вищих посадовців самопроголошеної республіки.

Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

«До керівництва Російської Православної Церкви звернувся священнослужитель Донецької єпархії, настоятель храму Святих Новомучеників (м.Донецьк) отець Андрій, який, виступаючи від імені керівника Донецької єпархії митрополита Іларіона, передав прохання донести до Патріарха Кирила інформацію про корупцію в «ДНР», про розграбування бюджетних коштів, про важке соціально-економічне становище жителів Донбасу», - зазначає координатор групи.

«О.Андрій просить російських «колег» донести до відома керівництва РФ про необхідність кадрових змін в «ДНР», в т.ч. серед вищих посадових осіб та відповідних кураторів з РФ. Також о.Андрій відзначив доцільність створення більш ефективної системи розподілу коштів, що надходять з РФ в «ДНР», і необхідності участі в цьому процесі представників УПЦ (МП)», - йдеться в повідомленні.

Настоятель храму Святих Новомучеників Донецької єпархії УПЦ (Московського Патріархату) Андрій Манич, як інформувала РІСУ, нещодавно погодився стати духівником терористів.

У серпні 2015 священик ініціював створення проросійської організації "Імперський Союз". Його ідея знайшла підтримку з боку «верховного суду ДНР» і митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона (Шукала).

За задумом о.Андрія, кістяком організації повинні стати священнослужителі та паства УПЦ (МП) на Донбасі. Завдання організації - поширення серед жителів Донбасу шовіністичних «імперських» ідей («православний фашизм»)».