• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ покарають тих священиків, які не знімуть своїх кандидатур на виборах...

В УГКЦ покарають тих священиків, які не знімуть своїх кандидатур на виборах

19.10.2015, 11:06
В УГКЦ покарають тих священиків, які не знімуть своїх кандидатур на виборах - фото 1

Владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії і Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, на доручення Блаженнішого Святослава, звернувся до правлячих архиєпископів і єпископів УГКЦ в Україні щодо участі декотрих священнослужителів УГКЦ у цьогорічних виборах до органів місцевої влади.

Дзюрах.jpgВладика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії і Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, на доручення Блаженнішого Святослава, звернувся до правлячих архиєпископів і єпископів УГКЦ в Україні щодо участі декотрих священнослужителів УГКЦ у цьогорічних виборах до органів місцевої влади.

«Як ви розумієте, такі дії суперечать церковному законодавству Католицької Церкви, яке не допускає прямої участі духовенства у політичних процесах, та рішенням 63-ї сесії Синоду Єпископів КГВА, які були сформульовані у відомій вам Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній», – ідеться в листі владики Богдана.

Секретар Синоду зазначає, що такі дії священнослужителів, окрім того, що не відповідають науці Церкви, «ще й стають причиною згіршення віруючого люду та підривають авторитет Церкви в очах громадян України».

У зв'язку з цим, владика Богдан звернувся до єпископів УГКЦ з проханням перевірити, чи хтось з представників духовенства поводився таким чином, та в разі ствердження цього вжити заходів задля виправлення ситуації, а саме:

-          зобов'язати цих священнослужителів якнайшвидше зняти свої кандидатури з виборчих перегонів та зробити їм відповідне попередження про неприпустимість подібних дій на майбутнє;

-          у випадку непослуху – накласти покарання, відповідно до церковного законодавства;

-          пригадати усім священнослужителям зміст Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній.

«Ласкаво прошу вас проявити максимум пастирської чуйності, щоб не допустити повторення минулих помилок та захоронити нашу Церкву від скандалів, а водночас дати як духовенству, так і мирянам належні моральні орієнтири щодо їх поведінки в цей непростий для нашої Батьківщини час», – попросив на завершення свого листа владика Богдан, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.