На Тернопільщині священики активно йдуть на вибори

16.10.2015, 13:10
На Тернопільщині священики активно йдуть на вибори - фото 1
Десятки cвящеників – із УПЦ КП, УГКЦ та УПЦ (МП) – зареєстровані на місцевих виборах 2015 року на Тернопільщині. Духовенство, як засвідчує наш аналіз сайту ЦВК, прагне потрапити і до обласної, і до районних, і до міських рад.

Десятки священиків – із УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ та УПЦ (МП) – зареєстровані на місцевих виборах 2015 року на Тернопільщині. Духовенство, як засвідчує наш аналіз сайту ЦВК, прагне потрапити і до обласної, і до районних, і до міських рад.

Серед політичних сил, у списках яких є кандидати-священнослужителі – ВО “Батьківщина”, “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, «Громадянська позиція», “Добрий самарянин”,  “Радикальна партія Олега Ляшка”, “Солідарність правих сил”, «Соціалісти», «Українська Галицька партія», “Українське об'єднання патріотів – УКРОП”.

Відтак кореспондент РІСУ Володимир Мороз у розслідуванні з'ясував, хто, куди й від кого йде у місцеві ради, а також якою є позиція єрархів щодо таких політичних прагнень кліриків.

Як ми з'ясували, політичні сили – учасники виборів – також активно використовують релігійну тематику у передвиборчій боротьбі. Більше того, навіть ті, хто був членами Партії регіонів та її фракцій у радах, зараз ідуть під християнськими гаслами й біблійними символами.

Тернопіль_Вибори.jpg