• Головна
  • Новини
  • Вибори на Хмельниччині: партію екс-регіонала представляють священики УПЦ КП, УПЦ (МП) та пастор «Посольства Божого»...

Вибори на Хмельниччині: партію екс-регіонала представляють священики УПЦ КП, УПЦ (МП) та пастор «Посольства Божого»

19.10.2015, 09:45
Вибори на Хмельниччині: партію екс-регіонала представляють священики УПЦ КП, УПЦ (МП) та пастор «Посольства Божого» - фото 1
Священики УПЦ КП, УПЦ (МП), УГКЦ та пастор «Посольства Божого» зареєстровані в якості кандидатів до рад на місцевих виборах 2015 року у Хмельницькій області. Серед них – як позапартійні, так і члени партій у рясах.

exklusiv.gifСвященики УПЦ КП, УПЦ (МП), УГКЦ та пастор «Посольства Божого» зареєстровані в якості кандидатів до рад на місцевих виборах 2015 року у Хмельницькій області. Серед них – як позапартійні, так і члени партій у рясах.

Кандидати, які є священиками, на Хмельниччині йдуть як представники «Аграрної партії», Блоку Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», партії «За конкретні справи», «Народної партії», Об’єднання «Самопоміч», «Радикальної партії Олега Ляшка», партії Українське об'єднання патріотів «Укроп», — повідомляє кореспондент РІСУ Володимир Мороз.

Зокрема, до Білогірської районної ради ідуть четверо кандидатів-священиків. Так, в окрузі № 8 від Радикальної партії Олега Ляшка балотується священик УПЦ КП Притула Віктор Феодосійович (06.02.1970 р. н.): “освіта вища, безпартійний, Церква Святої Трійці смт. Ямпіль, Священик, місце проживання: Тернопільська обл., Кременецький р-н, с. Лосятин”. В окрузі № 13 від ВО “Батьківщина” балотується” священик УПЦ (МП) Михайлюк Василь Володимирович (09.02.1972 р. н.): “освіта середня спеціальна, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", с. Міжгір’я, с. Варивідки сільські церкви, Священнослужитель, місце проживання: Хмельницька обл., Білогірський р-н, с. Вільшаниця”.

В окрузі № 19 від ВО “Батьківщина” на вибори йде cвященик УПЦ (МП) Ковалевський Юрій Володимирович (24.10.1955 р. н.): “освіта середня, безпартійний, Залузька сільська церква, Священнослужитель, місце проживання: Хмельницька обл, Білогірський р-н, с. Залужжя”. А в окрузі № 29 від Аграрної партії України балотується священик УПЦ (МП) Вознюк Володимир Анастасійович (03.08.1954 р. н.): “освіта професійно-технічна, член Аграрної партії України, Священик, Священослужитель с. Мокроволя, с. Семенів., місце проживання: Хмельницька область. Білогірський район. смт. Білогір’я”.

У Волочиську райраду балотуються двоє кандидатів, які є священиками. Перший із них — священик УПЦ КП Васькевич Богдан Васильович (09.03.1960 р. н) іде на вибори в окрузі № 5 від політичної партії “За конкретні справи”: “освіта вища, безпартійний, Українська православна церква Київського патріархату Пресвятої Трійці, священнослужитель, місце проживання: м. Волочиськ”. Другий кандидат-клірик балотується в окрузі № 17 до райради від Аграрної партії України. Це священик УПЦ (МП) із села Копачівка Вдовин Олександр Дмитрович (27.06.1980 р. н.): “освіта вища, безпартійний, Храм Святих Апостолів Петра і Павла, Священник, місце проживання: м. Волочиськ”.

У Дунаєвецьку районну раду балотуються двоє кандидатів-священиків. Перший – священик УПЦ КП Добжанський В’ячеслав Володимирович (23.02.1948 р. н.): “освіта середня, безпартійний, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Настоятель Храму Різдва Христового Української Православної Церкви Київського Патріархату, місце проживання: Хмельницька обл., Дунаєвецький р-н, м. Дунаївці”. Він іде на вибори в окрузі № 2 від партії “Українське об'єднання патріотів “Укроп”.

Другий кандидат – священик УГКЦ Сухович Дмитро Михайлович (28.10.1976 р. н.): “освіта середня, безпартійний, УГКЦ, Настоятель Храму, місце проживання: Хмельницька обл. Дунаєвецький р-н.м. Дунаївці”. Він балотується в окрузі №30 від ВО “Свобода”.

До Красилівської районної ради балотується один священик – в окрузі № 15 від партії “За конкретні справи”. Це настоятель Свято-Успенського храму УПЦ (МП) Кулинич Іван Васильович (21.07.1960 р. н.): “освіта вища, член політичної партії «За конкретні справи», Храм с. Заслучне, Настоятель, місце проживання: Хмельницька обл., Красилівський р-н, с. Заслучне”.

У Полонську районну раду балотується один кандидат-священик. Йдеться про кандидата в окрузі № 30 від ВО “Свобода” – священика УГКЦ Часковського Володимира Володимировича (05.04.1985 р. н.): “освіта вища, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода", Храм Пресвятої Богородиці, Настоятель храму, місце проживання: Хмельницька обл. Полонський район м. Полонне”.

До Славутської районної ради балотується також один кандидат, який є священиком – в окрузі № 17 від партії “За конкретні справи” на вибори йде священик УПЦ (МП) Петричук Юрій Михайлович (02.05.1977 р. н.): “освіта вища, безпартійний, Свято-Михайлівська парафія, Настоятель, місце проживання: Хмельницька обл., Славутський район, с. Рівки”.

У Старосинявську райраду хоче потрапити один кандидат-священик. В окрузі № 9 від “Народної партії” балотується священик УПЦ (МП) Задвірний Іван Степанович (13.06.1968 р. н.): “освіта вища, безпартійний, благочинний Старосинявського району УПЦ МП, Священик, місце проживання: с. Заставці, Старосинявський р-н, Хмельницька обл.”.

І, зрештою, до Ярмолинецької райради балотується двоє кандидатів, які водночас є священиками. Так, в окрузі №3 від партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” на вибори йде священик УПЦ (МП) Ковалик Микола Михайлович (15.12.1972 р. н.): “освіта вища, безпартійний, Українська православна церква, смт. Ярмолинці, місце проживання: смт Ярмолинці, Ярмолинецький р-н, Хмельницька обл.”. На окрузі № 2 від ВО “Свобода” на вибори йде Маланюк Зіновій Григорович (18.01.1980 р. н.): “освіта вища, безпартійний, Храм св. Юрія Переможця м. Городок Храм. Пресвятої Тройці смт. Ярмолинці, місце проживання: м. Тернопіль, Тернопільська обл.”. Храми святого Юрія Переможця у Городку та Пресвятої Тройці у Ярмолинцях – церкви УГКЦ, а Зіновій Маланюк – отець-адміністратор.

З 20 районних рад на Хмельниччині під час місцевих виборів 2015 року немає кандидатів-священиків до Віньковецької, Городоцької, Деражнянської, Ізяславської, Кам'янець-Подільської, Летичівської, Новоушицької, Старокостянтинівської, Теофіпольської, Хмельницької, Чемеровецької, Шепетівської рад.

Щодо міських рад, то на Хмельниччині є шість міст обласного підпорядкування: Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута, Старокостянтинів, Хмельницький та Шепетівка. До рад цього рівня також є два кандидати-духовники. Так, до Нетішинської міської ради від партії «За конкретні справи» в окрузі № 2 балотується пастор «Посольства Божого» Грига Андрій Юрійович (04.03.1983 р. н.): «освіта вища, член політичної партії "За конкретні справи", Євангельська християнська церква «Посольство Боже», Пастор, місце проживання: м. Нетішин, Хмельницька обл.».

Натомість до Шепетівської міської ради в окрузі № 2 від партії «Об’єднання «Самопоміч» на вибори йде священик УПЦ КП Гетьман Василь Михайлович (22.08.1978 р. н.): «освіта вища, безпартійний, УПЦ КП в м. Шепетівка, Настоятель парафії Свм. Миколая Чудотворця, місце проживання: м. Шепетівка».

Загалом можна констатувати, що на Хмельниччині на місцевих виборах до районних та міських рад міст обласного підпорядкування ВО «Батьківщина» (3 кандидати) та «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (1 кандидат) представляють кандидати-священики, які є кліриками УПЦ (МП). Так само до УПЦ (МП) належать 2 кандидати-священики від Аграрної партії і 1 кандидат-священик від «Народної партії».

Кандидатами-священиками від ВО «Свобода» (3 кандидати) та партії «Українське об'єднання патріотів «Укроп» (1 кандидат) є представники УГКЦ.

Об’єднання «Самопоміч» виставило на вибори 1 кандидата, який є священиком УПЦ КП. Аналогічно – Радикальна партія Олега Ляшка має 1 кандидата-священика УПЦ КП.

Надзвичайно цікавим є склад кандидатів до районних та міських рад міст обласного підпорядкування від партії «За конкретні справи»: тут поєдналися 1 кандидат-священик від УПЦ КП, 2 кандидати-священики від УПЦ (МП) та 1 кандидат-пастор від «Посольства Божого». Що цікаво, пастор «Посольства Божого» та один із кандидатів-священиків УПЦ (МП) є навіть членами вказаної партії, свідчить сайт ЦВК. Партію «За конкретні справи», згідно з Єдиним реєстром громадських формувань, зареєстровано 26 березня 2015 року. Співголовою цього політичного об’єднання є нардеп та екс-регіонал Олександр Герега.