Священик у храмі агітував за кандидата у депутати

12.10.2015, 12:09
Священик у храмі агітував за кандидата у депутати - фото 1

У селі Новомалин Острозького району на Рівненщині священик прямо у церкві агітував за кандидата у депутати, нагадуючи вірянам, скільки добра він зробив для громади. Свою промову священнослужитель виголосив наприкінці Богослужіння, а тоді запросив до слова кандидата - Михайла Крука директора ДП «Острозький лісгосп» та вручив йому у подарунок ікону.

220-kkkk.jpgУ селі Новомалин Острозького району на Рівненщині священик прямо у церкві агітував за кандидата у депутати, нагадуючи вірянам, скільки добра він зробив для громади. Свою промову священнослужитель виголосив наприкінці Богослужіння, а тоді запросив до слова кандидата - Михайла Крука директора ДП «Острозький лісгосп» та вручив йому у подарунок ікону.

Посадовець, як інформує Рівне Вечірнє, балотується до Рівненської обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Під час вручення ікони, отець наголосив на вагомому внеску кандидата у житті мирян.

«Пам'ятайте, що новомалинці знають і люблять вас. Коли важко, вони приходять і щось просять, ви їм ніколи не відмовляєте. Ось такий у нас директор лісгоспу», — з такими словами звернувся отець Володимир до «мецената» та прихожан храму.

Окрім цього, священнослужитель додав, що Михайло Крук «багато допомагав як раніше, так і зараз допомагає церкві та іншим нашим храмам».

«Згідно з Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації», релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітації або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів, — каже Анатолій Бондарчук, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області. — В той же час, ч.1 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори» визначає передвиборну агітацію як здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів».