• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) на окупованій території Донеччини повністю переходить на використання російського рубля...

УПЦ (МП) на окупованій території Донеччини повністю переходить на використання російського рубля

07.10.2015, 10:54
УПЦ (МП) на окупованій території Донеччини повністю переходить на використання російського рубля - фото 1

На чергових зборах благодійників Донецько-Маріупольської єпархії УПЦ (МП) митрополит Іларіон (Шукало) повідомив присутнім, що з жовтня 2015 р. частина єпархії, яка перебуває на території, підконтрольній терористичній організації «ДНР», у своїх внутрішніх розрахунках повністю переходить на використання російського рубля (за курсом гривні до рубля 1 до 2).

ilarion.-uuuu.jpgНа чергових зборах благодійників Донецько-Маріупольської єпархії УПЦ (МП) митрополит Іларіон (Шукало) повідомив присутнім, що з жовтня 2015 р. частина єпархії, яка перебуває на території, підконтрольній терористичній організації «ДНР», у своїх внутрішніх розрахунках повністю переходить на використання російського рубля (за курсом гривні до рубля 1 до 2).

Як повідомляє Вголос з посиланням на групу «Інформаційного опору», священнослужителі також вводять нові, значно підвищені розцінки на здійснення церковних обрядів і продаж церковного начиння (хрещення – 1200 руб., поховання – 900 руб., вінчання – 2100 руб., літургія – 450 руб.).

Зазначені дії митрополита Іларіона викликали обурення у кліриків, які заявили, що в умовах військових дій такі ціни є обтяжливими для парафіян. Однак за невиконання підвищених планових продажів або їхній саботаж митрополит Іларіон загрожує священнослужителям виведенням їх за межі єпархії та наданням негативних характеристик, які надалі не дозволять знайти місце в інших єпархіях УПЦ (МП).