• Головна
  • Новини
  • У «ДНР» звинуватили Донецьку єпархію УПЦ (МП) в «праці на неонацистську Україну»...

У «ДНР» звинуватили Донецьку єпархію УПЦ (МП) в «праці на неонацистську Україну»

03.09.2015, 10:58
У «ДНР» звинуватили Донецьку єпархію УПЦ (МП) в «праці на неонацистську Україну» - фото 1
Прихильники "Донецької народної республіки" обурені тим, що глава Донецької єпархії УПЦ (МП) призначив маршрут поїздки православних святинь по єпархії "в обхід" території, контрольованої сепаратистами.

Донецькі.jpgПрихильники "Донецької народної республіки" обурені тим, що глава Донецької єпархії УПЦ (МП) призначив маршрут поїздки православних святинь по єпархії "в обхід" території, контрольованої сепаратистами, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на  Рortal-credo.ru.

"Віруючі Донбасу вже давно вражені діями керівництва Донецької єпархії Московського Патріархату, яке працює на неонацистську Україну, що вбиває мирне населення", - так починається повідомлення про прибуття в Донецьку єпархію УПЦ (МП) списку Почаївської ікони Божої Матері і часток мощей святих рівноапостольних княгині Ольги та князя Володимира, розміщене 26 серпня на підконтрольному бойовикам "ДНР" сайті "Anna-News".

Донецька єпархія УПЦ влаштовує візит святинь в рамках програми святкування 1000-річчя з дня кончини святого рівноапостольного князя Володимира. Видання сепаратистів зазначає, що рішення єпархіального керівництва влаштувати переміщення святинь по тих частинах єпархії, які не входять в "ДНР", виглядає особливо дивним "хоча б через те, що єпархіальне управління знаходиться в самому Донецьку".

Видання "ДНР" рішуче засуджує Донецьку єпархію, яка, на думку видання, "всіма своїми діями показує, що не визнає Донецьку Народну Республіку і всіляко підтримує фашистську Україну, керовану маріонетками США".

Причини того, що відбувається "Anna-News" вбачає в "західняцькому" походження митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона (Шукала), а також в херсонському походження його прес-секретаря протоєрея Георгія Гуляєва, який "взагалі поховав Донецьк  у серпні 2014, гучно заявивши, що« Донецьк помер»".

При цьому влада "ДНР" не може  вплинути на Донецьку єпархію УПЦ і  «змушена рахуватися з її особливою позицією. Глава єпархії нерідко відвідує Київ, де підкреслює свою лояльність України».

Святині відвідають у вересні Авдіївку, Родинське, Красноармійськ, Великоновосілківський район, Селидове, Курахове, Мар'їнку, Новомихайлівку, Вугледар, Волноваський район, а в жовтні - Володарський і Маріупольський райони Донецької області.