• Головна
  • Теми
  • Єпископ УПЦ (МП) разом з очільниками «ДНР» святкував «День республіки»...

Єпископ УПЦ (МП) разом з очільниками «ДНР» святкував «День республіки»

12.05.2015, 11:48
Єпископ УПЦ (МП) разом з очільниками «ДНР» святкував «День республіки» - фото 1
Єпископ Новоазовський, вікарій Донецької єпархії УПЦ (МП), Варсонофій (Вінниченко) 11 травня взяв участь у святкуванні так званого "Дня республіки" у Донецьку.

151.gif-5.gifЄпископ Новоазовський, вікарій Донецької єпархії УПЦ (МП), Варсонофій (Вінниченко) 11 травня взяв участь у святкуванні так званого "Дня республіки" у Донецьку. Про це свідчать фотографії, поширені на сторінках Фейсбуку. Рівно рік тому бойовики на окупованих територіях провели «референдум» про державну самостійність "ДНР" та "ЛНР". На відзначенні річниці цієї події єрарх УПЦ (МП) перебував поблизу трибуни разом з очільниками самопроголошеної республіки і вітав учасників святкування.

Варсонофій (Вінниченко) єпископом Новоазовським став у березні 2013 року. А свою священичу діяльність розпочав у 1995 році у Майкопі (Росія), де його рукоположили у сан диякона.

Про владику Варсонофія у відеокліпі «Про героїв Новоросії» тепло відгукується Ігор Гіркін «Стрелков» - колишній самопроголошений міністр оборони "ДНР", - і закликає підтримати єпископа у справі збору гуманітарної допомоги. Характеризуючи священнослужителя, він нагадує, що владика Варсонофій «був одним із перших, хто підтримав народ Новоросії і виконав не тільки молитовний, а й громадянський обов’язок перед Росією”.

Урочистості на честь