Догналіти пробують зірвати мобілізацію у Кіровогораді

20.03.2015, 13:32
Догналіти пробують зірвати мобілізацію у Кіровогораді - фото 1
Упродовж лютого 2015 року на електронну пошту кіровоградських державних адміністрацій, в тому числі ОДА, надходили звернення антимобілізаційного характеру від імені «Патріарха Візантійського Вселенського Патріархату Іллі».

завантаження_(1).jpgУпродовж лютого 2015 року на електронну пошту кіровоградських державних адміністрацій, в тому числі ОДА, надходили звернення антимобілізаційного характеру від імені «Патріарха Візантійського Вселенського Патріархату Іллі».

Листи поширювалися під назвою «Віче жінок проти війни». У них «патріарх» Ілля - суспендований католицький священик та засновник власної релігійної організації, так званої «Української правовірної греко-католицької церкви», - закликав протидіяти мобілізації, створювати жіночі групи для організації проведення мітингів проти проведення АТО.

За повідомленням сайту «Весь Кіровоград», діяльність секти Догнала у їхній області наразі не зафіксована. Водночас, з огляду на активну антиукраїнську пропаганду РФ, не виключається можливість пошуку в регіоні однодумців деструктивної релігійної організації для пропаганди ідей «русского мира».

Як вже інформувала РІСУ, у лютому аналогічні звернення адептів секти Догнала проти мобілізації поширювалися у Вінниці. «Патріарх» Ілля, зокрема, закликав українських жінок проводити маніфестації «проти війни» в кожному місті та селі, а ще перед будівлею посольства США, «щоб усі ті, хто керує війною, були видворені з України».

У вересні 2013 року догналіти у відкритиму листі просили президентів Путіна та Лукашенка ввести в Україну війська, аби не допустити підписання угоди з ЄС.