• Головна
  • Проекти
  • Лавров угледів переслідування християн на Донбасі та агресивний секуляризм на Заході...

Лавров угледів переслідування християн на Донбасі та агресивний секуляризм на Заході

04.03.2015, 09:56
Лавров угледів переслідування християн на Донбасі та агресивний секуляризм на Заході - фото 1
Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що християни піддаються гонінням в Україні.

1465138.jpgГлава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що християни піддаються гонінням в Україні.

"Християни піддаються гонінням не тільки на Близькому Сході. На Україні, де слідом за антиконституційним переворотом була розв'язана братовбивча війна, націонал-радикали взяли курс на нагнітання міжрелігійної ворожнечі", - сказав він у понеділок в Женеві на заході високого рівня з проблематики захисту християн, повідомляє Інтерфакс.

"Знищуються православні храми і монастирі, священики і віруючі піддаються залякуванням і знущанням", - сказав міністр.

За його словами, тільки на південному сході України десять храмів повністю зруйновані, ще сімдесяти семи завдано серйозної шкоди.

"Три православних священика вбиті. Багато священнослужителів втекли до Росії, рятуючись від погроз з боку екстремістів", - зазначив Лавров.

За словами міністра, в західних країнах набирає силу агресивний секуляризм.

"Не можу не згадати про проблеми, які долають християнами у низці західних держав, де вважають неполіткоректним позначати приналежність до християнської релігії і навіть соромляться християнських цінностей, що становлять основу європейської цивілізації", - сказав Лавров.

Глава МЗС РФ закликав міжнародні організації, у тому числі ООН, ЮНЕСКО, Раду Європи, звернути увагу на проблему утисків християн.

"Вітаємо діяльність ОБСЄ, де вже відбулися конференції з протидії проблемам ісламофобії та антисемітизму і готується ще одна - з християнофобії. Закликаємо підвищити увагу до цих питань з боку ООН, ЮНЕСКО, Ради Європи, у тому числі в рамках Діалогу цивілізацій", - заявив Лавров.