• Головна
  • Новини
  • У ВРУ вкотре з’явилася депутатська група "За духовність, моральність та здоров'я України"...

У ВРУ вкотре з’явилася депутатська група "За духовність, моральність та здоров'я України"

20.02.2015, 11:28
До складу групи уже ввійшло понад 70 народних депутатів.

У Верховній Раді України створена та зареєстрована міжфракційна депутатська група "За духовність, моральність та здоров'я України".  До складу групи уже ввійшло понад 70 народних депутатів. 

Мета даної міжфракційної депутатської групи  -  об’єднати народних обранців навколо формування духовних цінностей в українському суспільстві.  Крім цього, для прийняття відповідних законів, які будуть сприяти зміцненню моралі, духовного та фізичного здоров'я нації, та перешкоджанню  негативним явищам, які мають місце  в українській державі. 

“Ми розуміємо, що справжні зміни, які з нетерпінням очікує український народ, розпочнуться лише з початком  духовних змін в ментальності нашої нації.  Після революції минув вже рік, але бачимо, що зміни відбуваються вкрай важко. Ми, як народні депутати, розуміємо, що справжні зміни в економіці, в політиці та в суспільному житті відбудуться лише після духовного відродження  суспільства. Саме тому, ця група є важливою частиною  життя  українського парламенту!”  - поділився своїми міркуваннями керівник групи Павло Унгурян. 

Як повідомила прес-служба П. Унгуряна, о. Андрій Нагірняк, керівник відділу соціальних питань Патріаршої Курії УГКЦ, вважає знаковим, що в основу формування державної політики лягають духовні цінності.  Він зазначає, що чудовим моментом  є наявність такої групи, яка виконує певну духовну функцію, об’єднуючи навколо спільної молитви  та роздумів над Божим словом  різних за політичними та релігійними поглядами людей. 

"Було б добре, щоб якомога більше депутатів  долучилися до цієї групи, тому що важливо, щоб люди, які мають віру в Бога, сповідують духовні та моральні цінності, могли б  відверто про це заявляти, об’єднуючись.  Звичайно, ініціативи такої групи мають давати хороший імпульс для суспільства, особливо в такі кризові моменти, які маємо сьогодні в Україні," – прокоментував Валерій Антонюк, Президент Всеукраїнського союзу церков євангельських християн баптистів. 

Нагадаємо, що міжфракційна депутатська група  “За духовність, моральність та здоров'я України”  створюється втретє.  Вона  існувала  в VІ та VІІ скликаннях Верховної Ради України. Як і в попередні рази, у VІІІ скликанні  її очолив Павло Унгурян. Найближчим часом група обіцяє оприлюднити свої плани на поточний 2015 рік.