• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил виконує в РФ роль секретаря КПРС з ідеології: Леонід Кравчук...

Патріарх Кирил виконує в РФ роль секретаря КПРС з ідеології: Леонід Кравчук

30.12.2014, 15:33
Патріарх Кирил виконує в РФ роль секретаря КПРС з ідеології: Леонід Кравчук - фото 1

Перший Президент України Леонід Кравчук вважає, що Патріарх Кирил в теперішній державно-політичній структурі РФ виконує ту ж роль, яку в СРСР виконував секретар КПРС з ідеології. Про це він заявив у часі прес-конференції ініціативної групи по створенню руху «Україна в НАТО».

Кравчук.jpgПерший Президент України Леонід Кравчук вважає, що Патріарх Кирил в теперішній державно-політичній структурі РФ виконує ту ж роль, яку в СРСР виконував секретар КПРС з ідеології. Про це він заявив у часі прес-конференції ініціативної групи по створенню руху «Україна в НАТО» на «Укрінформі» 29 грудня цього року.

«Дві філософії в Росії з’єднані – це філософія «рускава міра», доповнена філософією «єдінай конфесіонной тєріторіі». Вони працюють разом. Кирило сидить в Кремлі, має квоти на нафту і газ, і виконує роль Суслова – секретаря ЦП КПРС», –  сказав Леонід Кравчук.

Як відомо, Михайло  Суслов – довголітній секретар по ідеології ЦК КПРС, дотримувався сталінських поглядів, відповідальний за розгортання в СРСР, особливо в часі правління Л. Брєжнєва, антирелігійної кампанії, кампанії з переслідування греко-католиків та римо-католиків, кампаній по переслідування дисидентів.  Про це повідомляє Католицький оглядач.