• Головна
  • Новини
  • Представники релігійних конфесій у Дніпропетровську презентували відеоролик про примирення в Україні...

Представники релігійних конфесій у Дніпропетровську презентували відеоролик про примирення в Україні

09.12.2014, 14:12
Представники релігійних конфесій у Дніпропетровську презентували відеоролик про примирення в Україні - фото 1
У Дніпропетровську 4 грудня відбулася презентація соціального ролика про примирення на Україні, в якому знялися представники всіх релігійних конфесій та громад Дніпропетровської області.

12117548304444e24d.jpgУ Дніпропетровську 4 грудня відбулася презентація соціального ролика про примирення на Україні, в якому знялися представники всіх релігійних конфесій та громад Дніпропетровської області.

Фільм створено громадою храму на честь ікони Божої Матері «Іверська» Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви (настоятель - протоєрей Микола Несправа) за сприяння благодійного фонду «Острів надії», повідомляє прес-служба Дніпропетровської єпархії УПЦ.

Цій темі була присвячена прес-конференція, проведена в інформаційному агентстві «Міст-Дніпро». У брифінгу взяли участь: генеральний директор Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії Валентин Чанглі, настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Іверська» протоієрей Микола Несправа і представник єврейської громади Дніпропетровська Олег Ростовцев.

Гендиректор ДОДТРК Валентин Чанглі розповів про закінчення зйомок фільму. «Сьогодні тільки закінчилися зйомки. До понеділка, 8 грудня, ролик буде готовий і його можна буде побачити. Хотілося б сказати, що цей ролик унікальний тим, що в його створенні брали участь практично всі представники нашої багатонаціональної і багаторелігійного Дніпропетровської області. Від участі в цьому ролику ніхто не відмовився: ні представники грецької громади, ні вірменська громада, ні православні християни, ні католики, ні юдеї, ні мусульмани», – сказав він.

Священнослужитель Дніпропетровської єпархії о. Микола зазначив, що в ролику одним із важливих символів є хліб. «Як тільки почалася війна, наша єпархія активно почала займатися сприянням і допомогою постраждалим людям. Перший удар, який ми на себе взяли, коли приїхало безліч біженців - потрібно було їм надати гуманітарну та соціальну допомогу. І досі ми надаємо цю підтримку і допомогу. Та земля, яка окроплена благодатною росою, дарує благословенний хліб, земля, яка випалена і окроплена кров'ю, не зможе народити хліб», - підкреслив священик.

Представник єврейської громади Олег Ростовцев повідомив, що «Єврейська громада молиться про те, щоб був мир і на землі України, і на землі Ізраїлю і на землі інших країн світу. Говорячи про мир, потрібно звертатися, у першу чергу, до тих, хто починає війну і хто її продовжує. Зупиніться! Кров, яку ви проливаєте, завжди буде на ваших руках».