• Головна
  • Проекти
  • Окупаційна влада Криму хоче проводити обряди в заповідниках та експертизу «нетрадиційних конфесій»...

Окупаційна влада Криму хоче проводити обряди в заповідниках та експертизу «нетрадиційних конфесій»

08.12.2014, 10:03
Окупаційна влада Криму хоче проводити обряди в заповідниках та експертизу «нетрадиційних конфесій» - фото 1
З такою ініціативою виступив начальник відділу у справах релігій і національно-культурних товариств Міністерства культури "Республіки Крим" Олександр Селевко.

окупація.jpgУ Криму запропонували дозволити проведення культових обрядів в заповідниках і на інших природних територіях, які знаходяться під особливою охороною

З такою ініціативою виступив начальник відділу у справах релігій і національно-культурних товариств Міністерства культури "Республіки Крим" Олександр Селевко, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що це "досить болюча тема", яка не регулюється ні російським, ні українським законодавством.

"На жаль, заповідники можуть приймати туристів, групи, для того, щоб шашлички посмажити, з горілочкою посидіти, а зробити релігійний обряд є каменем спотикання", - сказав Селевко.

За його словами, в гірничо-лісовій зоні Криму знаходиться багато пам'ятників і сакральних місць, і чиновникам необхідно розробити порядок здійснення паломництв чи релігійних обрядів на заповідних територіях.

Крім того, чиновник повідомив, що статути релігійних організацій, що не відносяться до традиційних релігійних конфесій, при перереєстрації будуть проходити релігієзнавчу експертизу в Міністерстві юстиції Росії.