• Головна
  • Новини
  • До річниці Революції гідності в Києві для вшанування виставлять мощі святого Івана Павла ІІ...

До річниці Революції гідності в Києві для вшанування виставлять мощі святого Івана Павла ІІ

20.11.2014, 10:20
До річниці Революції гідності в Києві для вшанування виставлять мощі святого Івана Павла ІІ - фото 1
21 листопада о 22.00 з нагоди першої річниці Революції гідності в Соборі Воскресіння Христового розпочнуться нічні чування, під час яких буде виставлено до привселюдного почитання мощі святого Івана Павла ІІ.

21 листопада о 22.00 з нагоди першої річниці Революції гідності в Соборі Воскресіння Христового розпочнуться нічні чування, під час яких буде виставлено до привселюдного почитання мощі святого Івана Павла ІІ.

Як повідомив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму відеоблозі на “Живому.ТБ”, мощі святого спеціально з цієї нагоди прибудуть до Києва.

svjatoslav_jyve.jpg

Архиєрей пригадав, що 21 листопада християни відзначають свято святого Архистратига Михаїла. За його словами, святий Архистратиг Михаїл є покровителем міста Києва, але в історії Незалежної України це назавжди пов’язалося з боротьбою. Боротьбою добра зі злом. Боротьбою за кращу долю України. І саме цього дня ми будемо згадувати першу річницю початку Революції гідності.

Блаженніший Святослав відзначив, що різні учасники революційних подій будуть згадувати те, що сталося протягом цього року. А українські греко-католики будуть молитися. «Святкуючи річницю Майдану, ми будемо переживати нічні чування. Тому що так, як люди стояли на Майдані перед обличчям Божим, борячись зі злом, так ми хочемо всі разом у Патріаршому соборі Воскресіння Христового стати перед обличчям Божим, щоб у Його присутності пригадати все те, що ми пережили: славні і трагічні моменти цього року», – зауважив Глава Церкви.

Глава УГКЦ пояснив, чому саме мощі святого Папи Івана Павла ІІ виставлятимуть до річниці Майдану: «Папа Іван Павло ІІ увійшов у історію людства як великий гуманіст ХХ століття. Сьогодні він є ангелом миру для України. Ми знаємо, що з його особою пов’язане падіння берлінського муру, з його особою пов’язане падіння комунізму в Східній Європі. Гадаю, усі пригадують той час, коли польське суспільство почало підніматися на боротьбу з комуністичним тоталітаризмом. Ця боротьба тривала дев’ять років. Іван Павло ІІ протягом того часу щодня у своєму вікні світив свічку, молячись за той Майдан, який тоді розпочала польська «Солідарність». Він є той Папа, що приїхав до України. Відвідав наш народ, торкнувся його ран, поклонився його мученикам. Став своєю ногою на землю, яку історики називають кривавою землею. Щоб показати, що є та земля, яка повинна стати новою надією для свого народу і цілого людства».

«Отож, – сказав Верховний Архиєпископ, – ми будемо вшановувати мощі і роздумувати, як будувати мир у нашій незалежній Україні, як протистояти війні, як нам будувати вільну незалежну Україну».

«Прийдімо, щоб разом відсвяткувати річницю Майдану. Щоб по-християнськи переосмислити все те, що ми пережили і досвідчили протягом цього року», – закликав Глава УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.