• Головна
  • Новини
  • Кандидат в нардепи використовує мощі почаївських святих для політичної агітації...

Кандидат в нардепи використовує мощі почаївських святих для політичної агітації

23.10.2014, 11:16
Кандидат в нардепи використовує мощі почаївських святих для політичної агітації - фото 1

Кандидат в народні депутати України Віктор Кондратенко, який балотується в № 215 мажоритарному окрузі Києва (Дніпровський та Деснянський райони), рівно за два тижні до виборів привіз до місцевого храму УПЦ (МП) мощі почаївських святих, які завбачливо будуть тут знаходитися до 26 жовтня, акурат із закінченням виборчої кампанії.

Кондратенко.jpgКандидат в народні депутати України Віктор Кондратенко, який балотується в № 215 мажоритарному окрузі Києва (Дніпровський та Деснянський райони), рівно за два тижні до виборів привіз до місцевого храму УПЦ (МП) мощі почаївських святих, які завбачливо будуть тут знаходитися до 26 жовтня, акурат із закінченням виборчої кампанії, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Про привезення у столичну церкву Адріана і Наталії УПЦ (МП) на Лісовому масиві ковчега з мощами преподобних Іова та Амфілохія Почаївських "завдяки підтримці Віктора Кондратенка" сповіщає виборців сам кандидат з листівок і газет, які розповсюджуються в № 215 окрузі.

"Приїзд до Києва Почаївських старців – велика подія для всіх віруючих. Як відомо, молитва біля цих святих мощей допомогла багатьом людям отримати зцілення від важких хвороб, направити родичів на правильний життєвий шлях і навіть знайти загублені речі", – йдеться в політичній рекламі Віктора Кондратенка і пропонується виборцям "поклонитися Святим мощам до 26 жовтня".

Кандидат в депутати позиціонує себе як прихожанин Іллінської церкви УПЦ (МП) на Подолі (інший виборчий округ), "любить цей старовинний і намолений храм", а в парламент йде як безпартійний самовисуванець.

У той же час сайт "Киев власть" повідомляє, що Віктор Кондратенко є членом  партії "Удар" і є депутатом Бориспільської міськради, членом комісії з питань ЖКГ. У 2012 році він безуспішно балотувався до Верховної Ради по № 98 округу Київської області, теж безробітним і самовисуванцем, набравши 4% голосів.

Регулярний статус безробітного не заважає кандидату в депутати займатися підтримкою соціальних проектів, про які він повідомляє в політичній рекламі. Згідно з декларацією кандидата у депутати Віктора Кондратенка за 2011 рік, сума його річного доходу становила 260 154 грн, сума доходів членів сім'ї 1040495 грн.

Як нагадує сайт «Релігія в Україні», нещодавно лідер «Союзу православних сил» з кримінальною репутацією використав УПЦ (МП) для своєї політичної реклами в № 95 виборчому окрузі Київської області. Інший кандидат у народні депутати - комуніст, який балотується в №211 окрузі Києва, пропонував себе виборцям в одязі церковного покрою на тлі храму УПЦ (МП).