• Головна
  • Новини
  • Виборці мають перевіряти кого вибирають, а популісти будуть покарані, – Блаженніший Любомир...

Виборці мають перевіряти кого вибирають, а популісти будуть покарані, – Блаженніший Любомир

21.10.2014, 11:13
Виборці мають перевіряти кого вибирають, а популісти будуть покарані,  – Блаженніший Любомир - фото 1
«Ми ще мусимо зробити голосування відповідальним. Я зрозумів, що до цих пір дуже багато гречки й цукру роздається, на жаль».

Духовний лідер українців висловив жаль, що досі ще є багато кандидатів, які готові купувати голоси, а також дуже багато людей, які готові продати свої голоси. «Ми ще мусимо зробити голосування відповідальним. Я зрозумів, що до цих пір дуже багато гречки й цукру роздається, на жаль».

huzar.jpg

Блаженніший Любомир зауважив, що «крім матеріального підкупу є ще те, що називається популізм. «Я би то назвав пуста мова. В Святому письмі написано: і будуть покарані за кожне пусте слово. А популізм то є пусті слова, коли людину переконують не речовими аргументами, а гарними словами», – відзначив він.

Водночас Архиєпископ сказав, що після Майдану багато людей опритомніли, зрозуміли, хто вони є, проте їх ще потрібно виховувати. «Багато в чому це й залежить від Церкви. Вона не має права мішатися до політики. Церква не має проповідувати за конкретного кандидата, але повинна проповідувати знання й людські цінності, бо це також частина Божої правди: яким має бути той, хто бере на себе зобов’язання депутата й яким повинен бути той, хто обирає. Церква повинна сказати людям: не продавайте свою душу, не продавайте свій голос, зробіть так, щоб ви не мусили встидатися колись перед собою, перед своїми дітьми й онуками за те, як ви поводилися», – наголосив Блаженніший.

Він також зазначив, що коли громадяни перевіряють кандидата, то це справедливо. «Це пізнати об’єктивну правду, за цієї правдою говорити й діяти», – вважає Блаженніший Любомир.

«Виборці мають бути готові порівнювати й перевіряти, кого вибирають. Нам бракує політичної культури, відчуття, що я – звичайний громадянин, який не буде входити до політичної структури, несу таку ж відповідальність за все», – переконаний Архиєпископ.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.