• Головна
  • Новини
  • Священика УПЦ (МП) звинуватили у відмові хоронити загиблих воїнів АТО (оновлено)...

Священика УПЦ (МП) звинуватили у відмові хоронити загиблих воїнів АТО (оновлено)

04.08.2014, 13:02
У селі Бовсуни Лугинського району Житомирської області священик місцевої церкви УПЦ (Московського Патріархату) відмовився відспівувати загиблого солдата української армії.

У селі Бовсуни Лугинського району Житомирської області священик УПЦ (Московського Патріархату) відмовився відспівувати загиблого солдата української армії.

Про це ДеПо розповіли місцеві жителі.

«Батюшка сказав, що не буде відспівувати хлопця, бо він стріляв у наших братів», - розповіли односельці загиблого військовослужбовця.

Після того, як у справу втрутилася місцева громада, священик все ж здійснив обряд відспівування. Однак, стоячи над могилою cолдата, все ж знову сказав: «Він стріляв у наших братів».

Як згодом стало відомо, в Овруцькій єпархії УПЦ (МП) виданню ДеПо пообіцяли з'ясувати всі обставини інциденту.

«Ми зараз розбираємося, що там сталося, — повідомив отець Сергій в Овруцької єпархії. — Якщо це дійсно так, священик буде покараний, його вчинок засуджуємо, він зробив неправильно».

Тим часом, рідні та близькі загиблого солдата, кажуть, що проти їхньої священика хтось будує змови.

«Це неправда, нічого такого не було. Отець Володимир, навпаки, допомагав з похоронами, — говорить сестра загиблого бійця АТО Світлана. — Це дуже хороший батюшка, його обмовили. Хто і для чого - не знаю. Сподіваюся, ви виправите цю помилку».

ДеПо вдалося зв'язатися з о. Володимиром. «Я не знаю, чому про мене таке сказали, я ніколи б такого не зробив, мене знає все село — приїжджайте, заходите у двори, поговоріть з людьми, — розповів отець Володимир. — З родиною загиблого ми далекі родичі, сусіди. Я сам проводжав його в армію. Я знаю цю сім'ю. Мені дуже прикро».

Цю тему також дослідив канал 2+2: