• Головна
  • Новини
  • У донецькому храмі для бойовиків освятили прапор із зображенням Спаса...

У донецькому храмі для бойовиків освятили прапор із зображенням Спаса

23.07.2014, 11:20
У донецькому храмі для бойовиків освятили прапор із зображенням Спаса - фото 1
Освячення прапора з образом "Нерукотворного Спаса" відбулося в одному з храмів в центрі Донецька. На чині освячення були присутні бійці так званої ДНР та їх керівники.

1406037844_0.jpgОсвячення прапора з образом "Нерукотворного Спаса" відбулося в одному з храмів в центрі Донецька. На чині освячення були присутні бійці так званої ДНР та їх керівники, повідомляє "Релігія в Україні".

Судячи з фотографії, опублікованій на сайті сепаратистів "Російська весна", мова йде про храм-каплицю великомучениці Варвари Донецької єпархії УПЦ (МП). Серед учасників чину освячення присутній Ігор Друзь, колишній радник офіційного Представника УПЦ (МП) у Верховній Раді, а тепер радник міністра оборони "Донецької народної республіки" Ігоря Стрєлкова (Гіркін).

"Знамено Спаса Нерукотворного - це стародавній прапор, з яким наші славні православні предки йшли в бій і захищали свою Батьківщину. Вони не шкодували віддати життя своє за віру і Батьківщину. З цим прапором вони і перемогли ворогів (...) Радісно, що наші воїни будуть воювати відтепер під цим прапором ", - йдеться в повідомленні штабу бойовиків.

Після освячення знамен священик, ім'я якого не називається, благословив терористів.

Зовсім недавно в цьому ж храмі-каплиці священик проводив богослужіння перед Тихвінською іконою «Ополчення», яку духовенство Петербурзької та Московської єпархій РПЦ урочисто передало бойовикам. Не встигнувши побувати на всіх вогневих точках Донбасу, ікона була вилучена українськими спецслужбами, а ті, що її супроводжували, були заарештовані.