• Головна
  • Новини
  • Донецький священик УГКЦ знайшовся – він у застінках Російської Православної Армії...

Донецький священик УГКЦ знайшовся – він у застінках Російської Православної Армії

08.07.2014, 13:03
Донецький священик УГКЦ знайшовся – він у застінках Російської Православної Армії - фото 1
Священик УГКЦ Тихон Кульбака, якого викрали донецькі терористи, знайшовся. Він перебуває у застінках Російської Православної Армії. Релігійні діячі міста ведуть переговори, аби визволити його з полону.

Тихон.jpgСвященик УГКЦ Тихон Кульбака, якого викрали донецькі терористи, знайшовся. Він перебуває у застінках Російської Православної Армії. Релігійні діячі міста ведуть переговори, аби визволити його з полону.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив Муфтій ДУМУ «Умма» Саїд Ісмагілов.

«Завдяки зусиллям багатьох людей, ми знайшли отця Тихона, довідалися яке угрупування бойовиків його захопило, зараз йдуть переговори про його звільнення», - пише муфтій.

Муфтій Саїд Ісмагілов розповів, що сьогодні делегація, у склад якої входив він, римо-католицький священик, священик УГКЦ та протестантський пастор, зустрілися із мером Донецька Олександром Лук’янченком. Релігійні діячі попросили міського голову допомоги їм визволити о. Тихона.

«Ідучи на зустріч, ми вже знали, що він (о. Тихон Кульбака, - РІСУ) перебуває у застінках Російської Православної Армії. Мер міста пообіцяв сьогодні під час зустрічі з Бородаєм посприяти у визволенні о. Тихона», - каже Саїд Ісмагілов.

«Набагато більше нам повідомили журналісти, які були на прес-конференції мера. Журналіст THE WALL STREET JOURNAL Філіп Шишкін порадив вийти на якогось з позивним Бархан, і з ним вести переговори, і навіть порадив як зв'язатися. Підключаємо всі можливості для звільнення батька Тихона», - додав муфтій.

Як зауважив муфтій ДУМУ «Умма», ув’язнений греко-католицький священик, за мірками терористичної організаї ДНР, вважається особливо небезпечним злочинцем.

«Його не випускали, так як в розумінні ДНРовців, які його викрали, о. Тихон відноситься до категорії особливо винних "злочинців", - наголосив він.

Як вже писала РІСУ, священик УГКЦ Тихон Кульбяка пропав 3 липня. Він є секретарем міжконфесійної Ради Церков і релігійних організацій Донецької області, громадським діячем, одним із організаторів молитовного марафону за мир і єдність в Україні, який щодня проходить на центральній вулиці обласного центру. Священик, окрім того, хворіє на діабет і потребує щоденного медикаментозного лікування. Перед викраденням йому неодноразово погрожували.