• Головна
  • Новини
  • За навернення Путіна молиться Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк)...

За навернення Путіна молиться Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк)

25.06.2014, 11:09
За навернення Путіна молиться Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк) - фото 1
Єпископ радить усім українцям стояти вище над злом, яке посіяла Російська Федерація.

Владика_Борис.jpgПолітика Володимира Путіна сформована антиепосом КДБ – найбільшим лихом ХХ століття. Відтак впроваджені загарбниками процеси таки доведуть до кінця «червону історію» України. Таку думку висловив президент Українського католицького університету (УКУ) єпископ УГКЦ Борис (Ґудзяк) під час політичного ток-шоу «Прямим текстом. Бліц» на телеканалі ZIK.

Владика радить усім українцям стояти вище над злом, яке посіяла Російська Федерація. «Нам потрібно бути заангажованими до усіх процесів, які зараз відбуваються у нашій країні. Тому саме у цей час всі священнослужителі стараються працювати над внутрішнім інструментом. Щоб ми всі не стали невільниками», – каже владика.

Президент УКУ розповідає, що щодня молиться за Володимира Путіна, щоби він таки навернувся, бо ж від того залежить не одне українське життя. «Я росіянам бажаю лише добра», – зазначає владика Борис.

До слова, 12 грудня 2013 саме УКУ проголосив, що для його студентів і викладачів більше не існує ані Януковича, як президента, ані уряду. Університет завжди висловлював чітку позицію спротиву діючим владним режимам. Відтак, неодноразово через це мав вдосталь проблем.

Владика розповідає, що залишається натхненним Майданом: «Це є місце, де ми відкрилися, зняли непотрібні маски і глянули в вічі один одному».

Владика Борис (Ґудзяк) подякував усім священикам за молитву у такий нелегкий час: «Я горджуся Україною і українцями. Тепер ми до Європи йдемо не як жебраки з протягнутою рукою – ми просто потребуємо солідарності. Більше того, ми маємо чим поділитися, бо ми показали таїнство своєї гідності». Слова владики Бориса поширив сайт «Католицький оглядач».