• Головна
  • Новини
  • Люди в масках після обшуків забрали замдиректора кримського медресе...

Люди в масках після обшуків забрали замдиректора кримського медресе

24.06.2014, 14:18
Люди в масках після обшуків забрали замдиректора кримського медресе - фото 1
Обшук медресе в с. Кольчугино Сімферопольського району завершений. З навчального закладу забрали заступника директора Айдера Османова та вилучили кілька комп'ютерів.

обшук.jpgОбшук медресе в с. Кольчугино Сімферопольського району завершений. З навчального закладу забрали заступника директора Айдера Османова та вилучили кілька комп'ютерів.

Про це повідомляє прес-служба Духовного управління мусульман Криму.

«Обшукували все, що знаходиться в будівлі, в тому числі і особисті речі дітей. Нічого підозрілого не знайшли, - повідомили в прес-службі. - Вилучили кілька комп'ютерів і забрали заступника директора медресе Айдера Османова. Люди в камуфляжній формі з написами «Беркут» представилися співробітниками ФСБ РФ. Свої дії ніяк не аргументували».

За інформацією ДУМК, в момент візиту «беркутівців» у медресе діти спали. На територію навчального закладу увійшли близько 30 співробітників служби. У результаті обшуку вибиті двері, розбиті вікна медресе.

Близько 6.30 ранку 24 червня невідомі також виламали двері в будівлі, де проживає заступник директора медресе с. Кольчугино. На той момент там знаходилися Айдер Османов, його дружина і двоє дітей (дочка - 4 роки, син - 11 місяців). На місце події вранці прибув голова місцевого Меджлісу Азіз Садиков. Його впустили в будівлю медресе для того, щоб можна було переконатися в безпеці дітей.

Обшук тривав близько 5 годин: з 6.30 ранку до 11.30 години дня, повідомляє «Крим.Реаліі».