• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП попередили про можливі сьогодні провокації від прихильників «політичного православ’я»...

В УПЦ КП попередили про можливі сьогодні провокації від прихильників «політичного православ’я»

22.06.2014, 10:40
У прес-службі Київської Патріархії, посилаючись на численні публікації у ЗМІ, повідомляють про заплановане на 22 червня ц.р., в неділю, проведення у Києві політичного дійства прихильників «русского мира».

У прес-службі Київської Патріархії, посилаючись на численні публікації у ЗМІ, повідомляють про заплановане на 22 червня ц.р., в неділю, проведення у Києві політичного дійства прихильників «русского мира».

«Оголосивши збір учасників на 12:00 у Києво-Печерській Лаврі, організатори планують піший похід та проведення молитов у різних місцях центральної частини Києва. «Разом з гаслами «за мир» планується, як це було і на численних попередніх заходах такого типу, протестувати проти європейської інтеграції України та агітувати за єдність з Росією», – йдеться у повідомленні прес-служби УПЦ КП.

В УПЦ КП нагадують, що використання церковних атрибутів (ікони, хоругви) і форм богослужіння (хресний хід, молебень) для проведення суто політичних заходів, прикриття політичної діяльності церковними гаслами було засуджене УПЦ МП ще 2007 р., а вожді т.зв. політичного православ'я були піддані церковним заборонам. Тому, як наголошують в УПЦ КП, проведення запланованого на 22 червня заходу є у суті своїй політичним дійством під прикриттям церковних форм та атрибутів.

Як наголошують в УПЦ КП, в минулому подібні заходи фінансувалися політичними силами проросійського спрямування, про що свідчать виявлені та опубліковані в мережі документи. Очевидно, що і заплановане на неділю дійство є такою ж платною проросійською акцією.

«В Україні, як демократичній державі, громадяни мають право на публічне висловлення своїх переконань. Водночас, враховуючи досвід розгортання російської агресії, яка на Сході та Півдні України також розпочиналася з мітингів та демонстрацій під проросійськими гаслами, а потім переходила до ескалації насильства і вчинення актів терору, закликаємо всіх бути пильними і не допустити реалізації у Києві подібного сценарію.

Знаючи про тісний зв’язок вождів «політичного православ’я» з Росією, можна передбачити, що головною метою заходу 22 червня у Києві є провокації для створення інформаційних приводів в дусі антиукраїнської пропаганди. Тому закликаємо всі патріотичні сили бути пильними, не піддаватися на провокації», – закликають в УПЦ КП.

Як наголошують у прес-центрі Київської Патріархії, в «день Всіх святих землі Української, а також новомучеників та сповідників ХХ століття, в день, коли ми згадуємо нацистську агресію, яка принесла на нашу землю мільйони смертей - піднесімо у храмах молитви за упокій душ загиблих та помолімося про мир в Україні і зруйнування всіх лукавих задумів проти народу і держави нашої».