• Головна
  • Новини
  • У Москві обурюються, що українські ЗМІ знаходять докази співраці РПЦ з сепаратистами...

У Москві обурюються, що українські ЗМІ знаходять докази співраці РПЦ з сепаратистами

22.05.2014, 11:41
У Москві обурюються, що українські ЗМІ знаходять докази співраці РПЦ з сепаратистами - фото 1
Голова Інформаційного відділу Московського Патріархату Володимир Легойда розчарований спробами деяких українських ЗМІ у матеріарах подати РПЦ учасником громадянського протистояння в Україні.

Голова Інформаційного відділу Московського Патріархату Володимир Легойда розчарований спробами деяких українських ЗМІ у матеріарах подати РПЦ учасником громадянського протистояння в Україні.

"На жаль, фантазія деяких колег не поширюється далі того, щоб "абсолютно несподівано", в один день запустити кілька різних текстів, що роблять разюче однакові висновки: винна Церква", - сказав В. Легойда журналістам у середу в Москві, повідомляє Інтерфакс-релігії.

Він поскаржився, що багато хто за час конфлікту звик мислити виключно категоріями "свій-чужий", навіть не допускаючи, що "хтось здатний дивитися на світ не через приціл політичного протистояння".

"Церкву намагаються втягнути у це протистояння будь-якими способами, не розуміючи, що природа Церкви виключає подібне залучення і що її позиція є єдино конструктивною в ситуації, коли жодна політична чи інша громадська сила не має загальнонародної легітимності. Все це робить Церкву необхідним учасником процесу мирного врегулювання", - підкреслив В. Легойда.

Нагадаємо, нещодавно журналісти ТСН підготували матеріал, де йшлося, що члени російської Думи разом зі "Стрєлком", прикриваючись православ'ям, готували спецоперацію в Україні задовго до кримського псевдореферендуму.

"Свята" делегація за місяць до захоплення Криму, 30 січня, у Сімферополь під патронатом Російської Православної Церкви та Патріарха Кирила з Афону привезла православну святиню - Дари Волхвів. Безпеку цінної реліквії християнського світу довірили охороняти Ігорю Гіркіну, що керує нині терористами на Донбасі і відомий за псевдонімом Стрєлков", - зазначалось у сюжеті.

Журналісти також з'ясували, що Гіркін був постійним членом православних делегацій в Україні.

«Є підтвердження, що він планомірно відвідував Південні і Східні єпархії УПЦ. Фактично це можна розцінювати тепер як розвідувальну і підготовчу місію», - підсумували автори.

1400679964_10291867_s.jpg